Ilustračné foto: Pixabay Pexels
StoryEditor

Handlovská nemocnica má nové postele na oddelení dlhodobo chorých

12.07.2023, 13:30
Autor:
TASRTASR

Nemocnica celkovo zakúpila 42 postelí a rovnaký počet nočných stolíkov.

Nemocnica v Handlovej získala nové postele na tamojšie oddelenie dlhodobo chorých. Lôžka s elektrickým ovládaním, ako i nočné stolíky zakúpila z fondov Európskej únie. TASR o tom v utorok informovala riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

"Postele v celkovej hodnote 79.077 eura sa nám podarilo zakúpiť vďaka eurofondovému projektu nemocnice s názvom Posilnenie materiálno-technických kapacít Nemocnice AGEL Handlová v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19," uviedla Eckhardtová.

Výhody

Lôžka putovali na oddelenie dlhodobo chorých. "Prínosom je predovšetkým možnosť elektronického ovládania postele, nastavenia výšky a polohovania.

Oveľa jednoduchšie tak zdravotníci pacientovi nastavia ideálny sklon postele podľa jeho diagnózy či podľa toho, v akej polohe sa cíti najpohodlnejšie," povedala primárka oddelenia Miriam Kvostková.

Nemocnica celkovo zakúpila 42 postelí a rovnaký počet nočných stolíkov. Lôžka disponujú nastaviteľným sklonom chrbtovej oblasti a nôh, sklopnými bočnicami a tiež pevnými kolieskami s možnosťou zabrzdenia.

Ich súčasťou je aj skladacia teleskopická tyč na infúznu liečbu a držadlo.

01 - Modified: 2023-01-30 14:47:47 - Feat.: - Title: Handlovská nemocnica má nový prenosný röntgen 02 - Modified: 2022-11-07 06:00:00 - Feat.: - Title: Handlovská nemocnica zaviedla plynové injekcie i pre pacientov s bolesťou pohybového aparátu
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
03. máj 2024 23:33