StoryEditor

Liečba srdcových ochorení u detí: Treba zvyšovať odbornosť lekárov a sestier Detského kardiocentra

31.05.2023, 07:00
Autor:
TASRTASR

Nadácia Detského kardiocentra chce naďalej prispievať k modernejšej starostlivosti o detských pacientov s vrodenými a získanými chybami srdca. Uviedla to pri príležitosti 30. výročia svojho fungovania. TASR o tom informovala Jana Kadlečíková z nadácie.

"Nadácia zakúpila vďaka podpore verejnosti veľké množstvo prístrojov, ktoré je potrebné neustále modernizovať a prispôsobovať pokroku v oblasti detskej kardiológie. Snahou nadácie bude aj naďalej spolu s odborníkmi sledovať vývoj v tejto oblasti a prispôsobovať svoju pomoc aktuálnym potrebám modernej medicíny a Detského kardiocentra," uviedla s tým, že vybavenie kardiocentra medicínskymi prístrojmi a technikou je dominantným cieľom jej podpory.

Poukazuje tiež na dôležitosť zvyšovania odbornosti lekárov a sestier Detského kardiocentra, ktoré je prioritou pre diagnostiku a liečbu srdcových ochorení u detí.

Nadácia

"Nadácia plní účel podpory ďalšieho vzdelávania špecialistov Detského kardiocentra a finančne zastrešuje účasť lekárov a sestier na medzinárodných kongresoch, konferenciách či pobytoch na prestížnych klinikách mimo Slovenska. Taktiež sa finančne podieľa na účasti odborníkov Detského kardiocentra na kurzoch, seminároch a psychologických výcvikoch," ozrejmila Kadlečíková.

image

Riaditeľ detskej nemocnice v Bratislave: Či tu bude detské kardiocentrum, o tom nie je prestavba. Nikto nič nechce brať

Nadácia tiež počas svojho fungovania pomohla spríjemniť prostredie nemocnice pre deti i rodičov. Okrem toho sa pacientom venuje aj po prepustení z nemocnice.

"Špeciálnu starostlivosť si vyžadujú pacienti vzhľadom na ich sťaženú prispôsobivosť na bežný každodenný režim, prirodzený pre ich rovesníkov. Nadácia preto pre deti s ochorením srdca zabezpečila pomoc vo forme špeciálnych pedagógov, ktorí navštevujú pacientov v pohodlí ich domova a pomáhajú im prekonávať ochorením spôsobené hendikepy," priblížila Kadlečíková.

Pripomenula aj minuloročné založenie športového klubu Srdiečko, ktorý ponúka deťom s ochorením srdca možnosť zacvičiť si. "Športová aktivita môže zvýšiť výkonnosť srdca a všeobecne pomôcť cirkulácii krvi v tele," vysvetlila.

01 - Modified: 2023-03-03 17:00:00 - Feat.: 0 - Title: Riaditeľ detskej nemocnice v Bratislave: Či tu bude detské kardiocentrum, o tom nie je prestavba. Nikto nič nechce brať
01 - Modified: 2023-10-23 10:00:00 - Feat.: - Title: Top lekár v kardiológii: Je neprirodzené, aby deti bojovali o život 02 - Modified: 2023-03-10 06:17:38 - Feat.: - Title: Detským pacientom s ochorením srdca pomôže projekt virtuálnej reality 03 - Modified: 2023-03-03 17:00:00 - Feat.: - Title: Riaditeľ detskej nemocnice v Bratislave: Či tu bude detské kardiocentrum, o tom nie je prestavba. Nikto nič nechce brať
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 02:58