StoryEditor

Na tanier prinášajú pestrosť, ale aj vitamíny a antioxidanty

19.08.2022, 12:00
Autor:
redred

Sú krásne, voňavé, ale aj chutné a zdravé. Kvety okrem zraku či čuchových buniek vedia potešiť i naše chuťové poháriky.

Na tanier prinášajú pestrosť aj farby, no tiež mnoho vitamínov a antioxidantov. Jedlo dokážu prevoňať a dodať mu i zaujímavú chuť.

História jedlých kvetov je stará ako ľudstvo. Kvety boli odjakživa súčasťou ľudskej stravy a zmienky o nich nachádzame, napríklad v antickej literatúre. U obyvateľov z vyšších vrstiev kvety skrášľovali a dochucovali bohaté a slávnostné jedlom naložené stoly.

Pre chudobných zas bývali neraz nutným zdrojom obživy. Už pred stáročiami totiž ľudia používali napríklad púpavové kvety uvarené s cukrom ako náhradu medu či konzumovali kvety bazy čiernej.

Po tisícročia patria jedlé kvety aj na stoly Japoncov či Číňanov. A keďže záujem o orientálnu kuchyňu, ale i nápaditosť a netradičné chute čoraz viac prevláda aj v gastronómii, sú kvety na tanieroch čoraz obľúbenejšie tiež u nás.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 88% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-08-01 07:44:58 - Feat.: 0 - Title: Vedci dokázali, že sme naozaj to, čo jeme 02 - Modified: 2022-08-12 12:41:32 - Feat.: 0 - Title: Aj vďaka tomuto ovociu možno začať už v lete s posilňovaním imunity 03 - Modified: 2022-07-31 10:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mizuna, mibuna či poľníček. Aj takéto netradičné šaláty nás zdravo prevedú letom
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
29. september 2022 01:15