Celoslovenská súťaž pre budúcich lekárov a sestry Medik a Florence roka 2023, Penta Hospitals Slovensko, Nemocnica TopoľčanyPenta Hospitals.
StoryEditor

Súťaž: Máme Medika roka a Florence roka 2023

23.11.2023, 11:50

V topoľčianskej nemocnici sa konal už siedmy ročník celoslovenskej súťaže pre budúcich lekárov a sestry.

Druhý novembrový víkend sa niesol v znamení získavania zaujímavých informácií, manuálnych zručností, ale i nadväzovania nových priateľstiev. Súťaž pozostávala z troch samostatných postupových kôl. Záujemcovia, ktorí sa do súťaže zaregistrovali, mali za úlohu vypracovať prípadové štúdie a kazuistiky formou online kvízu. Na základe výsledkov postúpilo do finále 12 najlepších študentov medicíny a 12 budúcich sestier zo slovenských aj českých fakúlt.

 

Finalisti strávili v Ne­mocnici Topoľčany celý víkend. V piatok prebehlo ich privítanie spolu s predstavením siete Penta Hospitals Slovensko. V sobotu absolvovali študenti niekoľko prednášok nielen na medicínske či ošetrovateľské témy, ale mali možnosť nahliadnuť i do financovania zdravotníctva a spoznať, ako fungujú zdravotné poisťovne. Odborné workshopy ich zase pripravili na manuálne zručnosti. Od sobotného rána až do večera nasávali zaujímavé informácie, stretávali sa so zamestnancami topoľčianskej nemocnice, ktorí im trpezlivo vysvetľovali jednotlivé kroky a techniky pri zvládaní úloh potrebných pri záchrane pacienta.

 

„Súťažou Medik roka plus Florence roka sa už siedmym rokom snažíme budúcim lekárom a sestrám priblížiť reálnu prácu v nemocnici. Zároveň sa jedná o výnimočné spojenie lekárov a sestier a vyzdvihnutie potreby ich spoločnej spolupráce, ktorá je v praxi veľmi dôležitá. Veríme, že aj takto ich mo...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-11-09 17:03:03 - Feat.: - Title: Lekárske fakulty hovoria o postupnom zvyšovaní podielu slovenských medikov. Nechcú prísť o ranking 02 - Modified: 2022-11-02 17:04:59 - Feat.: - Title: Štát chce stovky medikov navyše. Ako to vidí vedenie lekárskych fakúlt a študenti? 03 - Modified: 2022-10-25 13:58:51 - Feat.: - Title: Minister financií chce zvýšiť počet slovenských medikov
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
30. apríl 2024 08:38