V marci skončil V. Lengvarský (vpravo), po mesiaci ohlásila odchod aj štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská.UNLP
StoryEditor

Personálne zmeny v rezorte zdravotníctva pokračujú, po Lengvarskom odchádza ďalší človek

14.04.2023, 10:00
Autor:
(mt)(mt)

Štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská požiadala o uvoľnenie z funkcie z osobných dôvodov.

Presne mesiac po príchode nového štátneho tajomníka Michala Palkoviča do vedenia ministerstva zdravotníctva odchádza druhá štátna tajomníčka.

„Prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú a povereného predsedu vlády a ministra zdravotníctva SR Eduarda Hegera som z osobných dôvodov požiadala o uvoľnenie z funkcie štátnej tajomníčky Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky. K tomuto rozhodnutiu som dospela po dôkladnom zvážení a s vedomím, že rezort zdravotníctva bude mať aj po mojom odchode v osobe štátneho tajomníka Michala Palkoviča erudovaného, čestného a férového reprezentanta,“ napísala Dunajová Družkovská na sociálnej sieti.

Vyjadrenie

Mgr. Lenka Dunajová Družkovská bola do funkcie štátnej tajomníčky na ministerstve zdravotníctva vymenovaná vládou v januári 2022. Do vedenia rezortu prišla z pozície námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť vo Fakultnej nemocnici Trenčín, kde riadila ošetrovateľský personál počas druhej a tretej vlny pandémie.

Z ministerstva tak odchádza po trinástich mesiacoch.

image

Novým štátnym tajomníkom rezortu zdravotníctva bude Michal Palkovič, nahradí Róberta Babeľu

Vo vyjadrení o svojom rozhodnutí naznačila, že plánuje riešiť isté zistenia.

„Môj krok mi umožní slobodne realizovať ďalšie kroky a povinnosti vyplývajúce zo zákona v súvislosti so zisteniami, ktoré som získala počas viac ako ročného pôsobenia v pozícii štátnej tajomníčky. Nikdy som nebola a dodnes nie som ochotná pre dosiahnutie väčšieho dobra akceptovať menšie zlo,“ napísala o dôvodoch svojho rozhodnutia.

Dunajová Družkovská zostáva vo funkcii dovtedy, kým sa za ňu nenájde náhrada. Informovala o tom TASR.

„Prezidentke poslala svoju rezignáciu na funkciu štátnej tajomníčky s tým, že dohoda je, že kým nenájdeme náhradu, bude pôsobiť na Ministerstve zdravotníctva SR,“ povedal štátny tajomník Palkoviča po piatkovom rokovaní vlády.

Jej rozhodnutie nechcel komentovať. „Som vďačný za časť jej práce, ktorú robila vysoko profesionálne,“ dodal.

Vedenie

Ministerstvo zdravotníctva ostáva výrazne personálne oslabené v čase, kedy sa kumulujú problémy s čerpaním financií z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukcie nemocníc. 

Vladimír Lengvarský skončil vo funkcii ministra potom, ako 2. marca požiadal prezidentku o ukončenie poverenia. Prezidentka potom poverila vedením ministerstva zdravotníctva povereného premiéra Eduarda Hegera.

image

Personálne zmeny v rezorte zdravotníctva. Sú Krajčího ľudia späť?

Ten 14. marca 2023 priviedol na ministerstvo zdravotníctva M. Palkoviča ako krízového manažéra a človeka zodpovedného za  riadenie rezortu.

V. Lengvarský v súčasnosti pôsobí ako zástupca riaditeľa Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku, ktorú viedol pred nástupom do funkcie ministra.

01 - Modified: 2023-03-22 20:50:54 - Feat.: 0 - Title: Čo očakávajú zdravotníci od krízového manažéra Michala Palkoviča na čele rezortu? 02 - Modified: 2023-03-23 16:56:41 - Feat.: 0 - Title: Krízový manažér na ministerstve zdravotníctva má na zmeny len pol roka, upozorňujú záchranári 03 - Modified: 2023-03-02 16:19:26 - Feat.: 0 - Title: Na čele rezortu zdravotníctva bude krízový manažment vedený Michalom Palkovičom
01 - Modified: 2024-04-18 07:45:26 - Feat.: - Title: Ako sanitári či praktické sestry môžu pracovať aj študenti, navrhuje vláda 02 - Modified: 2024-04-18 07:35:21 - Feat.: - Title: Vláda schválila vojenskú nemocnicu v Prešove. Obrana bude stavať aj škôlky, glosuje opozičný poslanec 03 - Modified: 2024-04-17 07:09:14 - Feat.: - Title: Koniec benefitov na zuby, financie majú ísť ambulanciám 04 - Modified: 2024-04-17 07:17:46 - Feat.: - Title: Vláda chystá oddlženie nemocníc a výstavbu novej v Prešove 05 - Modified: 2024-04-12 07:30:12 - Feat.: - Title: Študenti LF UK sa budú vzdelávať v elektronickom zdravotníctve
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 10:06