StoryEditor

Na čele rezortu zdravotníctva bude krízový manažment vedený Michalom Palkovičom

02.03.2023, 17:10
Autor:
TASRTASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poverí vedením rezortu zdravotníctva dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poverí vedením rezortu zdravotníctva dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera. K odobratiu poverenia Vladimírovi Lengvarskeho by malo prísť v piatok (3. 3.). Hlava štátu o tom informovala vo štvrtok.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR bude viesť krízový manažment. Do funkcie prvého štátneho tajomníka vymenujú Michala Palkoviča z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Na štvrtkovom tlačovom brífingu to v súvislosti s odchodom Vladimíra Lengvarského z čela rezortu uviedol dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

Palkoviča vymenuje vláda na stredajšom zasadnutí 8. marca. Vo funkcii nahradí štátneho tajomníka Róberta Babeľu. "Bude mať moju plnú dôveru," povedal Heger. Krízový manažment má najneskôr do troch týždňov podľa slov premiéra predstaviť riešenie nápravy pri projektoch, ktoré meškajú.

Odstúpenie Lengvarského

Prezidentka SR Zuzana Čaputová akceptovala žiadosť dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského o odchod z čela rezortu.

Uviedol to po ich spoločnom rokovaní. Nebude podľa vlastných slov pracovať pod tlakom v prostredí, ktoré je škodlivé, plné politickej korupcie a neskúsenosti.

image

Krajčího ľudia potopili Lengvarského. Ide o pomstu?

"Prežil som toho veľa, ale v tomto nastavení, keď je dehonestovaná práca mojich kolegov, napriek tomu, že v pláne obnovy je naše ministerstvo premiantom, keďže vedie v počte uzatvorených a vyhlásených výziev, a napriek tomu, že sa do zdravotníctva podarilo dostať o miliardu eur navyše, nebudem ďalej pracovať pod tlakom v takomto prostredí, ktoré je v súčasnosti škodlivé, plné politickej korupcie a politickej neskúseností," skonštatoval.

Poukázal, že do rezortu nastúpil na vrchole pandémie. "Ustáli sme očkovanie, testovanie, reformu nemocničnej a ambulantnej sféry. Prijali sme množstvo efektívnych noviel zákonov, zvládli sme úplne zbytočný štrajk lekárov, ktorý svojou politikou spôsobil bývalý minister financií a úrad vlády," dodal.

01 - Modified: 2023-03-02 14:42:22 - Feat.: 0 - Title: Krajčího ľudia potopili Lengvarského. Ide o pomstu? 02 - Modified: 2022-06-10 16:08:53 - Feat.: 0 - Title: Sťažnosti na lekárov? Dve tretiny sú neopodstatnené
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 04:55