tasrTASR
StoryEditor

Univerzitná nemocnica Bratislava kúpila endoskopické prístroje za viac ako pol milióna eur

14.02.2023, 16:00
Autor:
TASRTASR

Nákupom prístrojov, ktoré slúžia na kolonoskopiu a gastroskopiu, chce Univerzitná nemocnica v Bratislave znížiť čakacie lehoty práve na toto vyšetrenie.

Univerzitná nemocnica v Bratislave (UNB) nakúpila nové endoskopické prístroje za 541 000 eur.

Kolonoskopické a gastroskopické zostavy budú slúžiť na diagnostiku, liečbu a prevenciu. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Videogastroskopická a videokolonoskopická zostava boli nainštalované v Nemocnici akademika Ladislava Dérera na Kramároch na III. Internej klinike Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Ďalšie dva kolonoskopy, ktoré budú súčasťou Gastroenterologickej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity a UNB v Nemocnici svätého Cyrila a Metoda v Petržalke, budú dodané v najbližších dňoch.

Modernizácia

Kolonoskopické a gastroskopické zostavy budú slúžiť na diagnostiku, liečbu a prevenciu. Obnova prístrojového vybavenia je podľa Kliskej súčasťou onkologického programu prevencie.

Nákupom prístrojov, ktoré slúžia na kolonoskopiu a gastroskopiu, chce Univerzitná nemocnica v Bratislave znížiť čakacie lehoty práve na toto vyšetrenie, doplnila.

"Včasná diagnostika pri ochoreniach, ako je rakovina hrubého čreva alebo konečníka, je kľúčová a často je v kombinácii so správnou liečbou aj život zachraňujúca," povedal riaditeľ Univerzitnej nemocnice v Bratislave Alexander Mayer.

Dodal, že ministerstvo zdravotníctva na nákup prístrojov poskytlo financie.

Prístroje predstavujú možnosť kvalitnejšej diagnostiky, teda zachytenie takých lézií, ktoré sú pri štandardnom zobrazení ťažšie rozoznateľné.

"Modernizácia prístrojového vybavenia v najväčšej slovenskej nemocnici je jednou z priorít, prostredníctvom ktorej chceme prinášať našim pacientom dostupnejšiu zdravotnú starostlivosť a inovatívne spôsoby liečby a prevencie, ktoré sú celosvetovým trendom a prinášajú pozitívne výsledky," skonštatovala Kliská.

01 - Modified: 2024-03-15 12:48:06 - Feat.: - Title: Ministerstvo podporilo úhradu bezbolestnej kolonoskopie 02 - Modified: 2024-01-10 13:53:08 - Feat.: - Title: Gastroenterológovia: Potrebujeme zmeny v hradení výkonov a presnejšie onkodáta 03 - Modified: 2023-11-28 09:57:28 - Feat.: - Title: Nový spôsob liečby ochorení hrubého čreva 04 - Modified: 2023-08-22 05:00:00 - Feat.: - Title: Najväčšie nemocnice na západnom Slovensku chcú lepšie spolupracovať 05 - Modified: 2023-07-27 12:44:47 - Feat.: - Title: Rázsochy v nedohľadne, obnova súčasných nemocníc minimálna. Podmienky pre budúcich lekárov sa zhoršujú
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 11:01