Americkí vedci z Brigham and Women’s Hospital v Bostone vyvinuli multifunkčne „nadizajnované“ probiotikum na liečbu rôznych aspektov zápalových ochorení tráviaceho traktu, známych pod skratkou IBD. Probiotikum bolo vyrobené z rovnakého druhu kvasiniek, aké sa používajú na výrobu piva, a to pomocou technológie na úpravu génov CRISPR-Cas9.
Ako informoval MedicalNewToday (MNT) na svojej stránke, výskumníci na myších modeloch zistili, že nimi vytvorené probiotikum zmierňuje zápal, zvráti poškodenie tkaniva a obnovuje črevný mikrobióm. Pred testovaním probiotika na ľuďoch plánujú ešte vykonať ďalšie štúdie bezpečnosti a zapojiť sa do rozsiahlych klinických štúdií. Taktiež chcú ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.