StoryEditor

Toto sú dôvody, prečo si niektorí medici zo Slovenska vybrali české lekárske fakulty. Vrátili by sa domov?

15.04.2022, 17:50
Autor:
(mt)(mt)
Zatiaľ som nemala pozitívne skúsenosti s praxami a vybavením nemocníc na Slovensku. Ak by sa to dalo prefinancovať a zmeniť, určite by som zvažovala návrat, ale zatiaľ kvalita nemocníc v ČR u mňa víťazí, hovorí medička zo Slovenska.

Ako sme vás informovali, po dvojročnej pandemickej pauze sa opäť stretli najlepší študenti medicíny a ošetrovateľstva na súťaži Medik roka a Florence roka. Spoločný finálový víkend sa uskutočnil v Nemocnici Svet zdravia v Spišskej Novej Vsi.

Finalisti sa počas dvoch dní zdokonalili vo vybraných medicínskych a ošetrovateľských oblastiach a zoznámili sa aj s nemedicínskymi témami, ako sú financovanie zdravotníctva či ekonomika v zdravotníctve. Študenti priznali, že s týmito informáciami sa počas štúdia nestretli.

Prečo si niektorí vybrali medicínu v susednej Českej republike? Zvažujú návrat na Slovensko alebo zostanú pracovať v cudzine? 

Medzi finálovou dvanástkou medikov bolo tento rok päť slovenských študentov z lekárskych fakúlt v Prahe a Olomouci. Každému sme položili dve otázky:

1. Prečo ste sa rozhodli študovať medicínu v ČR?

2. Zvažujete návrat na Slovensko ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-04-14 17:28:59 - Feat.: 0 - Title: Aké predstavy o práci majú študenti medicíny a ošetrovateľstva? Toto sú víťazi Medika a Florence roka
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 21:43