StoryEditor

Neistota vo financovaní zdravotníctva trápi Slovensko roky. Za tejto vlády sa problém vystupňoval, hovoria odborníci

Dúfajme, že predstavitelia vlády dodržia svoje slová a budú prostriedky alokovať tak, ako tvrdia.

Pri hodnotení rozpočtu na rok 2023 je v prvom rade nevyhnutné vyzdvihnúť snahu tvorcov zabezpečiť a sanovať dosahy energetickej krízy prostredníctvom centralizovaného mechanizmu, a tým odbremeniť jednotlivé subjekty (v prípade zdravotníckeho sektora ide predovšetkým o štátnych a neštátnych poskytovateľov zdravotnej starostlivosti) od potreby riešiť tento kritický problém.

Za toto si tvorcovia rozpočtu naozaj zaslúžia pochvalu.

Prostriedky majú byť uvoľnené systémovo

Dúfajme, že tento mechanizmus bude skutočne myslieť tak na štátne, ako aj na neštátne zdravotnícke zariadenia a pokryje ich zvýšené náklady v plnej miere tak, ako to bolo potvrdené aj členmi vlády na poslednej Hospodárskej a sociálnej rade SR.

Z hľadiska štruktúry to však až také veselé nie je. Práve súčasná kritická situácia nútila tvorcov (aj podľa ich vlastných vyjadrení) pri každej položke brať do úvahy hroziace rozpočtové provizórium, ktoré by naozaj nepomohlo nikomu.

Tento fakt sp...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-11-17 19:01:14 - Feat.: 0 - Title: Zdravotníctvo na Slovensku nemá predvídateľné a transparentné financovanie 02 - Modified: 2022-11-18 08:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zdravotnícky analytik: Naše zdravotníctvo si nemôže dovoliť žiadne „ale“
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 14:51