StoryEditor

Uplynulý týždeň očami Rudolfa Zajaca: Sedem dní, ktoré otriasli...

15.04.2021, 14:27
Dvanásťročné pôsobenie Smeru slovenské zdravotníctvo nalomilo a ročné pôsobenie tandemu Matovič & Krajčí ho dorazilo

Pondelok, deň bulvárny

Napísal mi nový člen predstavenstva nemocnice na východnom Slovensku, v podstate sa pýtal, čo proti nemu mám. Poslal som mu obšírnu odpoveď, celú korešpondenciu uverejním na mojom Facebooku, bude to poučný príbeh. Čo je dôležité, je pointa. Namiesto toho, aby ústav rozvíjali, je v dobrom finančnom stave, moderný, pekne vybudovaný, vždy hodnotený v top desať slovenských nemocníc, tak kŕmia bulvár somarinami. Samozrejme, bulvár nezaujíma spokojnosť pacientov, ale keď z 500 zamestnancov je desať nespokojných, to je iná káva. Že sa to tam bude hmýriť žalobami sem a tam, je isté, iba neviem, ako to pomôže pacientom.

Utorok, deň Všeobecnej

Predobedom

Napísala mi moja dobrá známa, vzdelaná právnička a výborná notárka. Pred 21 rokmi sa vydala. Ako SZČO zmenu priezviska oznámila aj VšZP. Obratom jej poslali novú kartičku poistenca s novým priezviskom. Po piatich rokoch zmenila poisťovňu za inú, je v nej teda minimálne 16 rokov. VšZP ju pod rôznymi zámienkami držala v stave, akože neoznámila zmenu, dokonca to riešil aj úrad.

Pretože je v postavení SZČO a vedie povinné účtovníctvo, nakoniec po dlhom byrokratickom boji uznali, že má povinnosti splnené a pustili ju do tej novej. 16 rokov platí novej poisťovní, 16 rokov jej chodia ročné vyúčtovania. Nedávno sa objednávala na mamografiu a zrazu problém. Vybehla ako neplatička VšZP pod svojím dievčenským menom (sedelo rodné číslo) vo výške 5,8 eura, údajne za rok 2018. Netreba hovoriť, čo to znamená, samozrejme, že rádiológovia ozaj nemusia skúmať, čo za hlúposti VšZP vykazuje. Garantujem, ak zoštátnia súkromné poisťovne, milá pani doktorka bude radšej nepoistená.

Poobede

Obrátil som na VšZP so žiadosťou, aby mi podľa zákona 211/2000 (takzvaný informačný zákon) poskytla informácie, o koľko poklesla plánovaná zdravotná starostlivosť, konkrétne v ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 07:09