StoryEditor

Rudolf Zajac: Bol to naozaj čudný rok

06.01.2021, 10:27
To zanedbanie neprekryje ani uplakaný novoročný prejav Igora Matoviča, v ktorom nezabudol obviniť obyvateľov z nezodpovednosti, čo by bolo smiešne, keby nešlo o životy, pretože on sám je krajne nezodpovedný tým, že sa hrabe, na čo nemá.

Pravdepodobne každá generácia zažije niečo neobvyklé. Naši prarodičia zažili jednu svetovú vojnu a niektorí aj dve. Naši rodičia, tú druhú vojnu, ešte zhubnejšiu a ešte svetovejšiu, ako bola tá prvá. Potom tu boli štyridsať rokov komunisti, ktorí vládli v mene ľudu proti ľudu. Moja generácia v polovici života zažila november ’89, keď sa zmenil režim a začalo sa niečo, čo sme dovtedy nepoznali, sloboda a demokracia. Ukázalo sa, že osud nám ešte nadelil niečo navyše, a po 102 rokoch znova prišla pandémia.

V roku 1918 to nazvali španielska chrípka, teraz COVID II 19, namiesto aby ho volali čínsky vírus, WHO nechcelo uraziť súdruhov v Číne. Niekedy na jeseň 2019 sa v meste Wu-Chan nakazil človek neznámym vírusom (údajne skonzumoval hada, ktorý zožral netopiera) a vírus sa pomaly začal šíriť a prenášať medzi ľuďmi. Keďže čínski súdruhovia to tradične tajili do konca roku 2019, až potom museli priznať, že je tu problém.

Možno ak by včas informoval...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
16. apríl 2024 03:22