StoryEditor

Nemocnica Jihlava- skvelá pre život i prácu

10.08.2023, 00:00

Nemocnica Jihlava je najväčšou nemocnicou v Kraji Vysočina. Zamestnáva takmer dvetisíc ľudí a poskytuje starostlivosť na viac ako siedmich stovkách lôžkach. Viac ako šesťdesiat z nich sú lôžka intenzívnej starostlivosti. Ročne tu zdravotníci vykonajú okolo 7 500 operácií, z toho tretina je akútnych. Ročne je tu hospitalizovaných okolo 25 tisíc pacientov a vykonaných 400 tisíc ambulantných ošetrení.

Nemocnica Jihlava je Komplexným onkologickým centrom, tvorí ucelenú sieť onkologickej starostlivosti na Vysočine. Onkologické oddelenie patrí medzi 13 onkologických pracovísk v ČR, ktoré získali štatút Komplexné onkologické centrum. Naša nemocnica ponúka široké spektrum vyšetrovacích metód od laboratórií po vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Súčasťou centra je krajské pracovisko Národný onkologický register. Centrum úzko spolupracuje s diagnostickými odbormi a odbormi vykonávajúcimi onkochirurgickú starostlivosť. Centrum umožňuje podávanie najmodernejšej biologickej protinádorovej liečby a ožarovania nádorov na 2 LU Varian True Beam, čo je súčasná svetová špička.

Máme aj Iktové centrum. Komplexná intenzívna starostlivosť je poskytovaná na špecializované neurologické JIS. Ročne je tu v priemere ošetrených 750 pacientov s cievnou mozgovou príhodou (CNP). Iktové centrum prostredníctvom svojej Cerebrovaskulárnej poradne vykonáva prevenciu u všetkých pacientov so zvýšeným rizikom vzniku CMP.

Naše Kardiovaskulárne centrum poskytuje kardiovaskulárnu starostlivosť druhého stupňa. V spolupráci s Kardiocentrom Vysočina zaisťuje naše kardiologické oddelenie včasnú a dostupnú modernú kardiologickú starostlivosť v Kraji Vysočina. Hlavnou náplňou činnosti je starostlivosť o pacientov a akútnym koronárnym syndrómom.

Naša nemocnica ponúka najmodernejšie zázemie a prístrojové vybavenie. V tomto roku sa naplno rozbehla robotická operatíva. Systém Da Vinci XI za takmer 65 miliónov korún využívajú chirurgovia naprieč odbormi. Aktuálne modernizujeme za viac ako 40 miliónov korún operačnej sály. V tomto roku začali kuchári využívať najmodernejšie vybavenie stravovacej prevádzky, ktorá prešla kompletnou rekonštrukciou za viac ako 80 miliónov korún. V tomto roku sme sa stali vysoko špecializovaným centrom traumatologickej starostlivosti pre dospelých II. Typu. Tie centralizujú pacientov so závažným poranením v zmysle jednej, trvalými následkami hroziacej zložky poranenia. Ich úlohou je uľaviť preťaženým TC I od úrazov, ktoré sú schopné na základe daného zoznamu diagnóz zvládnuť. Naša nemocnica rozhodne nezaspáva na vavrínoch. Zhruba 150 miliónov korún plánujeme investovať do starostlivosti o onkologických pacientov av týchto chvíľach sa projektuje Pavilón geriatrickej a rehabilitačnej starostlivosti.

image
Nemocnice Jihlava
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
08. máj 2024 00:56