ARTIS icono - angiografický prístroj s využitím umelej inteligencieSiemens Healthineers
StoryEditor

Inovatívne technológie pre kvalitnú zdravotnú starostlivosť

11.04.2023, 00:00

Značka Siemens Healthineers bola pri rozvoji slovenského zdravotníctva a stala sa synonymom pre modernizáciu.

Inovatívne medicínske technológie, špičkoví odborníci, najväčšia inštalovaná báza medicínskych prístrojov v nemocniciach na Slovensku, kvalita a dostupnosť servisných a aplikačných služieb – to sú základné atribúty charakterizujúce spoločnosť Siemens Healthineers Slovensko, ktorá je lídrom na trhu v oblasti zdravotníckych technológií a voľbou číslo jeden pre obchodných partnerov.

O Siemens Healthineers

Spoločnosť Siemens Healthineers začala písať svoju históriu ako súčasť globálneho koncernu Siemens, ktorý oslávil v minulom roku už svoje 120. výročie pôsobenia na Slovensku. Značka Siemens Healthineers stála pri rozvoji slovenského zdravotníctva a stala sa synonymom pre modernizáciu. Je lídrom v oblasti medicínskej technológie globálne aj na Slovensku.

Spoločnosť Siemens Healthineers kladie veľký dôraz na vzdelávanie svojich zamestnancov. Každoročne vynakladá mnoho úsilia a nemalé finančné prostriedky na školenia a tréningy, pre zlepšenie ich kvalifikácie. Celkovo za rok 2022 investovala spoločnosť do vzdelávania svojich zamestnancov 597-tisíc eur, čo bol

20 % nárast oproti minulému roku. Spoločnosť považuje personálny rozvoj za jeden z najdôležitejších faktorov dlhodobého úspechu.

Líder v slovenskom zdravotníctve

Cieľom spoločnosti Siemens Healthineers je podieľať sa na modernizácii a transformácii slovenského zdravotníctva, poskytovať výhody inovatívnej technológie lekárom aj pacientom a zavádzať najmodernejšie inovácie v oblasti digitalizácie zdravotnej starostlivosti. Spoločnosť má na Slovensku pobočky v Bratislave, Žiline a Košiciach s počtom viac ako 800 zamestnancov.

Vďaka spojeniu Siemens Healthineers so spoločnosťou Varian Medical System sa podarilo vytvoriť najkomplexnejšie portfólio medicínskych služieb, a to diagnostiku in-vitro, diagnostiku in-vivo prostredníctvom Best in Class zobrazovacích metód, ako aj liečbu a následnú starostlivosť o onkologických pacientov. Pôsobnosť spoločnosti sa však okrem oblasti onkológie rozšírila aj na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pri iných globálne rozšírených ochoreniach.

Špičkoví IT špecialisti v Development Center Siemens Healthineers Slovensko

Development Center tvorí tím takmer 600 špičkových zamestnancov, ktorí sa podieľajú na vývoji inovatívnych softvérov pre najmodernejšie medicínske technológie používané na celom svete. Medzi revolučné medicínske zariadenia so slovenskou programátorskou stopou patrí aj jediný CT prístroj svojho druhu s využitím photon counting technológie NAEOTOM Alpha alebo unikátny RTG prístroj YSIO X.pree. Slovenskí odborníci z Development Center sa podieľajú aj na vývoji produktov podporujúcich digitalizáciu zdravotnej starostlivosti. Ide o systémy ako eHealth Virtual Visit, eHealth Patient Management či myCare Companion so zameraním na zjednodušenie prístupu pacientov k zdravotnej starostlivosti.

Development Center poskytuje možnosti aj mladým IT talentom a v rámci vývoja softvérov spolupracuje s vybranými univerzitami. Absolventom poskytuje možnosť získať skúsenosti už počas štúdia, ako aj perspektívu budúceho zamestnania.

Zobrazovacia diagnostika

Zariadenia zobrazovacej diagnostiky Siemens Healthineers v oblasti počítačovej tomografie a magnetickej rezonancie patria k absolútnej špičke na trhu. Spoločnosť má významnú pozíciu aj v oblasti angiografických, röntgenových či ultrazvukových prístrojov. Ponúka aj unikátny program komplexnej spolupráce v rámci Enterprise services. Základom tohto jedinečného holistického formátu je kombinácia kompletného portfólia produktov a služieb Siemens Healthineers v oblasti diagnostického zobrazovania, onkologickej starostlivosti a laboratórnej diagnostiky, ako aj produktov tretích strán. Zahŕňa spoločne definované dlhodobé plány výmeny a údržby medicínskych technológií, ako aj doplnkové služby v oblasti vzdelávania, optimalizácie pracovného toku či riešení digitálneho zdravotníctva.

Laboratórna diagnostika

Významným pilierom Siemens Healthineers je divízia Laboratórnej diagnostiky so zameraním na diagnostiku ochorení prostredníctvom biochemických, imunochemických a hematologických vyšetrení, ako aj vyšetrení v oblasti molekulárnej biológie či genetiky. Umožňuje laboratórne vyšetrenia vedúce k rýchlemu a presnému stanoveniu diagnózy, následnému nastaveniu liečby, ako aj k jej monitorovaniu.

Podpora mladých talentov

Spoločnosť Siemens Healthineers sa kontinuálne zameriava aj na podporu projektov v oblasti vzdelávania mladej generácie. Spolupracuje s technickými univerzitami na Slovensku a organizuje aj vlastné podujatia pre študentov ako napríklad Summer Development Academy.

Spoločnosť je atraktívnym a stabilným zamestnávateľom vďaka vysokej miere kvalifikácie zamestnancov, inováciám vo vývoji nových softvérov a ambícii prispievať k modernizácii zdravotníctva na Slovensku. Jej cieľom je zefektívnenie práce lekárov a zlepšenie pohodlia pacientov. Ako súčasť globálneho koncernu tiež umožňuje zdieľanie svojich viac ako 170-ročných skúseností. Aj vďaka tomu je dlhoročným a dôveryhodným partnerom slovenského zdravotníctva a zárukou pre najkvalitnejšie technológie a služby pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 13:46