StoryEditor

Prihláste sa do projektu Zdravie s ľudskou tvárou! Dajte o sebe vedieť a možno práve vaša iniciatíva bude víťazná

20.08.2024, 00:00

Nemocničná záhrada na streche budovy či superhrdinovia v akčných kostýmoch, ktorí pomáhajú malým pacientom zvládať náročné liečenie. Iniciatívy, ktoré stoja za kreatívnym a ľudským prístupom k pomoci navyše oceňuje po celom svete spoločnosť TEVA Pharmaceuticals Slovakia s.r.o. Po prvýkrát tak urobí aj na Slovensku a vyzýva všetkých, ktorí pomáhajú srdcom, aby sa do súťaže prihlásili.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou TEVA Pharmaceuticals Slovakia s.r.o.      

Môžete získať finančnú odmenu

Ak máte nápad ako pomôcť ľuďom zvládať ťažké prežívanie choroby, alebo ako sa dá pomáhať odstraňovať strach z ochorenia, prihláste sa do projektu Zdravie s ľudskou tvárou, ktorého pilotný ročník organizuje TEVA Pharmaceuticals Slovakia s.r.o. Prihlášku môže podať do polnoci 15. septembra tohto roku ktorákoľvek organizácia pôsobiaca na Slovensku, ktorá pomáha rozvíjať projekty solidarity a podniká aktivity, prispievajúce k ľudskejšiemu prístupu k zdravotnej starostlivosti. „Na Slovensku máme množstvo organizácií, ktoré do starostlivosti o pacienta vkladajú ľudskosť a láskavosť a vyvíjajú aktivitu smerujúcu k tomu, aby bol život pacientov s rôznymi ochoreniami o niečo lepší. Radi by  sme verejnosti ukázali, akých výnimočných ľudí a projekty u nás máme a zároveň ich odmenili za ich často dlhoročnú,  obetavú a prospešnú prácu,“ uviedla členka poroty Mária Lévyová, prezidentka Asociácie na ochranu práv pacientov.

Psia jednotka či hviezdne CT

Prvý ročník udeľovania cien na Slovensku nasleduje po viacerých úspešných ročníkoch v zahraničí, kde sa podarilo nájsť množstvo iniciatív pomáhajúcich pacientom rozmanitými spôsobmi. Jedným z projektov je terapeutický make-up workshop určený pre pacientov s kožnými problémami v dôsledku choroby, liečby či úrazu ďalším „hviezdne“ CT pracovisko, kde interiér ambulancie potlačili v štýle intergalaktickej stanice, aby pomohli detským pacientom odbúrať strach z vyšetrenia. V psej jednotke zase pomáhajú terapeuti, spoločne s vycvičenými terapeutickými psami, pacientom prekonať strach, smútok a zároveň ich motivujú k dodržiavaniu liečby, ktorá býva niekedy náročná. Inšpiratívny bol aj projekt zelenej záhrady, ktorú vytvorili na streche nemocničnej budovy, aby pacientom spríjemnili hospitalizáciu.

Po prvýkrát na Slovensku

Spoločnosť chce, aj týmto spôsobom, prispieť k tomu, aby starostlivosť o pacienta znamenala viac, než iba poskytnutie potrebnej terapie. „Chceli by sme vyzvať všetkých, ktorí realizujú inovatívny, kreatívny projekt pre pacientov a sú zdrojom ľudskosti a solidarity, a zároveň podporou pre pacienta v procese liečby, zotavovania či chronického ochorenia, aby nám dali o sebe vedieť a prihlásili svoj projekt do prvého ročníka Zdravie s ľudskou tvárou 2024,“ hovorí generálny riaditeľ TEVA Pharmaceuticals Slovakia s.r.o. pre Slovensko a Českú republiku Michael Schrewe. Tri víťazné slovenské iniciatívy budú ocenené spoločenským uznaním i finančnou odmenou.

Prihláste sa do programu na www.teva.sk/zdravie-s-ludskou-tvarou

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/zdn-nativ, menuAlias = zdn-nativ, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
23. september 2024 23:27