vedúca lekárka ambulantnej časti FRO na Fyziatricko rehabilitačnom oddelení (FRO) NÚDCH v BratislaveNUDCH
StoryEditor

Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia: MUDr. Miroslava Kulašiková

29.06.2021, 21:16

Je absolventkou Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Od ukončenia štúdia v roku 2007 pracuje na Fyziatricko rehabilitačnom oddelení (FRO) NÚDCH v Bratislave v pozícii vedúcej lekárky ambulantnej časti FRO.

Ako sama hovorí: ,,Práca s detským pacientom je krásna, osobnostne i vedomostne obohacujúca a prináša veľa radosti, pokory ale veľa krát i smútku.“ Venuje sa pacientom od novorodeneckého veku až do dovŕšenia 19. roku života s rôznymi problémami ako napr. detská mozgová obrna, hypotonický syndróm, brušná diastáza, úklon hlavy-tzv. torticollis, rôzne poúrazové stavy, bolesti chrbta, kĺbov, nádorové ochorenia a iné.

V rámci terapie predpisuje liečebnú telesnú výchovu - reflexné cvičenia podľa prof. Vojtu, Bobath koncept, DNS koncept, SM systém, fyzikálnu terapiu - elektroliečbu, magnetoterapiu, laseroterapiu, UZV, vodoliečbu, masáže, manuálnu lymfodrenáž. Počas pandémie ochorenia COVID 19 sa podieľala na rehabilitácii detských pacientov s diagnózami COVID19 - PIMS a postcovidovým syndrómom.

V rámci ďalšieho vzdelávania absolvovala kurzy manuálnej terapie I.-IV, Kurz laseroterapie, Kurz rehabilitácie v pediatrii  v Prahe vo FN Motol, kurz reflexnej terapie podľa prof. MUDr. Vojtu v Bratislave a iné. V roku 2018 získala špecializáciu v odbore Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia. Venuje sa aj pedagogickej činnosti, pravidelne prednáša lekárom v predatestačnej príprave  témy z detskej rehabilitácie.

Je odborným zástupcom NÚDCH pre Zriadenie spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek v špecializačnom odbore FBLR. Vo voľnom čase sa venuje nordic walkingu, bicyklovaniu, bežkovaniu, plávaniu a najmä každodennej chôdzi, pretože jej motto je:  ,,Pohyb je cesta, zostaň čo najviac mobilný do čo najvyššieho veku.“

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 04:38