Dreamstime
StoryEditor

Neurochirurgia: MUDr. Milan Liška, PhD., MPH

29.06.2021, 21:16

Narodený 8.8.1979 v Bratislave. Vysokoškolské štúdium medicíny ukončil v roku 2004 na lekárskej fakulte UK v Bratislave. Dva roky pracoval ako sekundárny lekár na neurologickom pracovisku Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v Bratislave, odkiaľ v roku 2006 prestúpil na Neurochirurgickú kliniku LFUK a SZU Univerzitnej nemocnice Bratislava.

MUDr. Liška postupne získal spôsobilosť na špecializované pracovné činnosti (atestáciu) v odbore neurochirurgia. Počas prípravy absolvoval viaceré kurzy a stáže so zameraním na neuroonkológiu, chirurgiu bázy lebky a cievnu neurochirurgiu. V roku 2019 ukončil postgraduálne doktorandské štúdium na Lekárskej fakulte UK v Bratislave s doktorandskou prácou na tému cerebrálne aneuryzmy a v roku 2015 štúdium Master of Public Health (odborník na riadenie vo verejnom zdravotníctve) na Fakulte verejného zdravotníctva SZU v Bratislave. V roku 2019 sa spolupodieľal na založení Neurochirurgického oddelenia Nemocnice Ružinov. Od novembra 2019 je primárom tohto Neurochirurgického oddelenia.

Popri poskytovaní zdravotnej starostlivosti sa MUDr. Liška v rokoch 2014 a 2015 venoval pedagogickej činnosti na Lekárskej fakulte UK v Bratislave. V súčasnosti spolu zakladá Neurochirurgickú kliniku SZU Nemocnice Ružinov. Popritom je členom výboru Slovenskej neurochirurgickej spoločnosti a odbornej skupiny MZSR pre zdravotnícke pomôcky a špeciálny zdravotnícky materiál.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
10. apríl 2024 08:05