detská ortopedička, Národný ústav detských chorôbNUDCH
StoryEditor

Ortopédia: MUDr. Martina Frištáková, PhD.

29.06.2021, 21:16

Motto: „ Deti sú úžasní pacienti, pre ich prirodzenú vôľu uzdraviť sa. Preto sa snažím a robím všetko pre to, aby z nich boli opäť iba deti a nie pacienti.“

V súčasnosti pracuje na Ortopedickej klinike LF UK a Národného ústavu detských chorôb, kde je súčasťou špičkového tímu už viac ako 15 rokov. Ako lekárka na ortopedickej ambulancii a operačnej sále pomáha pacientom v riešení ich problémov a bolestí pohybového aparátu. U novorodencov skríning bedrových kĺbov a riešenie vrodených equinovaróznych deformít nôh, u starších deti získané deformity nôh ako plochonožie alebo ochorenia nôh pri neurologických alebo systémových ochoreniach.

Zameriava sa na vrodené a získané deformity dolných končatín. Súbežne sa venuje príprave lekárov študujúcich na Lekárskej fakulte v odbore ortopédia. Svoje skúsenosti odovzdáva na domácich a medzinárodných podujatiach, prednáša, vedie odborné vzdelávacie aktivity a je spoluautorkou populárno-náučnej publikácie „Rodičia sa pýtajú ortopéda“. Absolvovala viacero zahraničných stáží na popredných pracoviskách v Európe.

Kým pred vysokou školou sa rozhodovala medzi medicínou a športom, zvíťazila medicína a prirodzená potreba pomáhať druhým. Šport je však dodnes jej veľkou vášňou a preto už počas štúdia medicíny súbežne študovala aj na Fakulte telesnej výchovy a športu v Bratislave.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
22. apríl 2024 00:52