primárka hematologicko-transfúziologického oddelenia Nemocnice Svet zdravia RožňavaSvet zdravia
StoryEditor

Hematológia: MUDr. Mária Hanáčková

29.06.2021, 21:16

Hlavná lekárka siete ProCare a Svet zdravia pre transfúziológiu a primárka hematologicko-transfúziologického oddelenia Nemocnice Svet zdravia Rožňava. Neexistuje nič skutočne cenné, čo možno dosiahnuť bez práce a námahy. To je jej obľúbený výrok a množstvo práce za sebou skutočne doktorka Hanáčková má. Keď v roku 1995 ukončila štúdium na lekárskej fakulte, jej kroky viedli najskôr na interné oddelenie do nemocnice v Rožňave a neskôr do nemocnice v Rimavskej Sobote. Získala atestáciu z vnútorného lekárstva.

Od roku 2004 však začala pôsobiť na hematologicko-transfúziologickom oddelení rimavskosobotskej nemocnice, kde ostala 14 rokov. Počas tohto obdobia absolvovala dvojsemestrálny kurz farmaceutickej medicíny pri Lekárskej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe, vďaka ktorému získala ďalšie vedomosti v oblasti klinického výskumu a správnej klinickej praxe. V roku 2013 atestovala v odbore hematológia a transfúziológia a v rokoch 2018 až 2020 pôsobila v Centre hemostázy a trombózy súkromnej spoločnosti Unilabs.

MUDr. Hanáčková sa stala primárkou hematologicko-transfúziologického oddelenia nemocnice v Rožňave od októbra roku 2019. Okrem starostlivosti o ambulantných a hospitalizovaných pacientov s ochoreniami krvotvorby je zároveň odbornou zástupkyňou pre výrobu transfúznych liekov. Zodpovedá za chod krvnej banky a dostupnosť a kvalitu hemoterapie v rožňavskej nemocnici.

Doktorka Hanáčková je členkou Slovenskej lekárskej komory, Slovenskej lekárskej spoločnosti a Spoločnosti pre hematológiu a transfúziológiu a zároveň členkou českej Společnosti pro transfuzní lékařství.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 05:27