primár kožného stacionára Nemocnice Svet zdravia TrebišovSvet zdravia
StoryEditor

Dermatovenerológia: MUDr. Ondrej Bobík

29.06.2021, 21:16
Primár kožného stacionára Nemocnice Svet zdravia Trebišov. V trebišovskej nemocnici pracuje už viac než 50 rokov, nastúpil totiž ešte v roku 1968. MUDr. Ondrej Bobík má atestáciu z dermatológie prvého aj druhého stupňa, absolvoval mnohé postgraduálne školenia a v roku 1985 sa stal primárom kožného oddelenia nemocnice v Trebišove. Obzvlášť náročné je viesť takého pracovisko v regióne s vysokým výskytom pohlavne prenosných ochorení.
Práve s jeho pomocou a v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravia v Trebišove sa v okrese opakovane podarilo zvládnuť neľahkú epidemiologickú situáciu, počas ktorej sa šírila nákaza syfilisu.
 
MUDr. Bobík je tiež jedným zo zakladateľov Spolku lekárov v Trebišove a stál za rozvojom svojho odboru v regióne. Okrem vysokej erudovanosti je obdarený aj mimoriadne ľudským prístupom. Obetavo sa celý život venoval poslaniu lekára a naďalej, aj napriek svojmu dôchodkovému veku, neúnavne a úspešne vedie svoje oddelenie.
Je spoluautorom publikácií z oblasti kožného odboru, autorom článkov v odborných časopisoch, prednášateľom na konferenciách a seminároch na Slovensku. Bol tiež ocenený zlatou medailou Purkyňovej lekárskej spoločnosti a v roku 2019 dostal Cenu ministerky zdravotníctva za významný prínos v oblasti slovenského zdravotníctva.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 20:21