prednosta Detskej dermatovenerologickej kliniky LF UK a NÚDCHNUDCH
StoryEditor

Dermatovenerológia: Doc. MUDr. Dušan Buchvald, PhD.

29.06.2021, 21:16

Pracuje v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) na pozícii prednostu Detskej dermatovenerologickej kliniky LF UK a NÚDCH. Detským pacientom s kožnými chorobami sa venuje už vyše 30 rokov, na klinike vedie špecializovanú alergodermatologickú ambulanciu pre deti trpiace ekzémami a inými alergickými chorobami kože.

Venuje sa tiež detským pacientom liečeným najmodernejšími postupmi biologickej liečby a ako hlavný riešiteľ klinických štúdií je zodpovedný za liečbu novými inovatívnymi liekmi.

Docent Buchvald pôsobí aj ako vysokoškolský učiteľ, prednáša kožné lekárstvo poslucháčom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a je spoluautorom viacerých učebníc dermatovenerológie.

Venuje sa aj vedecko-výskumnej práci, prednáša na odborných podujatiach a publikuje v odborných časopisoch doma aj v zahraničí. Je členom viacerých národných aj medzinárodných odborných spoločností, čestným členom Českej akadémie dermatovenerológie a Francúzskej dermatologickej spoločnosti, zastupuje Slovensko v dermatovenerologickom výbore Európskej únie medicínskych špecialistov.

Pôsobí aj ako prezident Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti. Je nositeľom viacerých ocenení, vrátane Zlatej medaily Slovenskej lekárskej spoločnosti a Striebornej medaily Lekárskej fakulty Univerzity Komenského.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 18:01