Vedúca lekárka oddelenia hematológie a Krvnej banky FNsP Žilina
StoryEditor

Hematológia: MUDr. Marta Kučeráková

29.06.2021, 21:16

Vedúca lekárka oddelenia hematológie a Krvnej banky FNsP Žilina s viacročnými skúsenosťami a praxou v oblasti hematológie a transfúziológie. MUDr. Kučeráková po ukončení štúdia pôsobila najprv na oddelení vnútorného lekárstva na metabolickej Jednotke intenzívnej starostlivosti v Žiline, následne priamo na hematológii a transfuziológii. Pracovala tiež v Národnej transfúznej službe, bola primárkou hematológie v Kysuckej nemocnici v Čadci a od roku 2013 je vedúcou lekárkou oddelenia hematológie a Krvnej banky v žilinskej nemocnici.

S nasadením a mimoriadnou láskou sa venuje transfuziológii nad rámec bežnej praxe. V spolupráci s Národnou transfúznou službou rieši mnohé komplikované prípady pacientov i z iných regiónov mimo rozsiahlej spádovej oblasti a obracajú sa na ňu aj pri riešení vyšetrenia komplikovaných protilátok u tehotných žien z celého Slovenska. V spolupráci s Klinickou biochémiou sa jej tiež podarilo rozbehnúť genotypovanie krvných skupín a Rh faktorov. Je členkou Výboru slovenskej hematologickej a transfúziologickej spoločnosti. Popri práci sa zároveň venuje atletike a aktuálne priamo trénovaniu detí.

MUDr. Kučeráková je vynikajúca lekárka, odborníčka s precíznym a oduševneným prístupom k práci, ľudským, ochotným prístupom k pacientovi. Vďaka jej profesionálnym zručnostiam a znalostiam, intenzívnej snahe a organizácii oddelenia môžeme poskytovať pacientom kvalitnú zdravotnú starostlivosť na vysoko odbornej úrovni.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 16:11