prednostka Kliniky detskej pneumológie a ftizeológie (KDPaF) LF SZU a NÚDCH v BratislaveNUDCH
StoryEditor

Pneumológia a ftizeológia: MUDr. Zuzana Rennerová, PhD., MBA

29.06.2021, 21:16

Od skončenia Lekárskej fakulty UK v Bratislave sa venuje deťom s respiračnými a alergickými ochoreniami. V súčasnosti pôsobí na pozícii prednostky Kliniky detskej pneumológie a ftizeológie (KDPaF) LF SZU a NÚDCH v Bratislave.

Ako prednostka KDPaF sa snaží o neustály rozvoj kliniky, aby starostlivosť o deti s respiračnými ochoreniami zodpovedala medzinárodným štandardom a dosahovala tak vysokú úroveň.  V posledných rokoch sa pod jej vedením podarilo rozšíriť portfólio kliniky v starostlivosti o pacientov s potrebou respiračnej podpory pri chronických ochoreniach, napr. pri neuromuskulárnych ochoreniach  a u deti s inými respiračnými zlyhaniami. V rámci centra pre deti s cystickou fibrózou nastavili všetkých indikovaných pacientov na inovatívnu liečbu CFTR modulátorom.

Venujú sa tiež detským pacientom s ťažko liečiteľnou astmou, zriadili spánkové laboratórium.  V spolupráci s Detskou ORL klinikou sa podieľajú na bronchoskopickej diagnostike ochorení pľúc a priedušiek. Dôležitou súčasťou zamerania kliniky je aj detská tuberkulóza, zvlášť pri neočkovanej populácii. Rovnako sa snažia začleniť respiračnú fyzioterapiu medzi hlavné piliere liečby pľúcnych a prieduškových ochorení. V súčasnosti sa venujú aj deťom s respiračnými prejavmi po prekonanej infekcii COVID-19. 

MUDr. Zuzana Rennerová, PhD., MBA má bohaté skúsenosti zo zahraničných pracovísk. V rokoch 1999-2000 absolvovala 6-mesačnú stáž na Detskej klinike Univerzity La Sapienza   v Ríme, následne pokračovala v postgraduálnom štúdiu z Pediatrických vied zameranom na alergie a respiračné ochorenia, ktoré úspešne ukončila v r. 2005.  V r. 2008 absolvovala 2-týždňovú stáž na alergologickom oddelení  Hospital Clinico San Carlos v Madride na základe víťazstva v grante WAO- Nycomed.  Naďalej sa aktívne venuje publikačnej a  pedagogickej činnosti v rámci KDPaF, ktorá sa podieľa na pregraduálnej a postgraduálnej výučbe v rámci LF SZU.

Atestácie: V roku 1999 získala atestáciu 1.stupňa z pediatrie, v roku 2005 atestáciu z pediatrie podľa smerníc EU. V r. 2007 si doplnila vzdelanie o atestáciu z klinickej imunológie a alergológie na Inštitúte postgraduálneho vzdelávania (IPVZ) v Prahe a v r. 2020 z pediatrickej pneumológie a ftizeológie na Jesseniovej LF UK v Martine.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
16. apríl 2024 20:39