Archív Miloša Jeseňáka
StoryEditor

Imunológia a alergológia: prof. MUDr. Mgr. Miloš Jeseňák, PhD., MBA, Dott.Ric., MHA

29.06.2021, 21:16

Štúdium všeobecného lekárstva ukončil v roku 2004 na Jesseniovej lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Martine. Po skončení školy nastúpil ako sekundárny lekár na Kliniku detí a dorastu JLF UK a UNM v Martine. V roku 2007 obhájil doktorát na JLF UK v odbore pediatria a v roku 2010 na Univerzite La Sapienza v Ríme (Taliansko) v odbore pediatrické vedy. Postupne atestoval v odbore pediatria (SZU Bratislava), klinická imunológia a alergológia (IPVZ Praha), dorastové lekárstvo (JLF UK Martin), pediatrická pneumológia a ftizeológia (JLF UK Martin) a zdravotnícky manažment a financovanie (JLF UK Martin).

V roku 2011 habilitoval v odbore pediatria. Od roku 2013 je garantom Ambulancie klinickej imunológie na Klinike pneumológie a ftizeológie JLF UK a UNM. V roku 2017 sa stal primárom Oddelenia klinickej imunológie a alergológie v Univerzitnej nemocnici Martin. V roku 2019 bol prezidentom Slovenskej republiky vymenovaný za vysokoškolského profesora v odbore pediatria. Aktuálne pôsobí na Klinike detí a dorastu v Martine.

Medzi jeho dominantné záujmy vedeckého, ako aj odborného záujmu patria primárne imunodeficiencie, syndrómy periodických horúčok, hereditárny angioedém, respiračné alergické ochorenia, očkovanie v špeciálnych situáciách, či ťažké formy alergických ochorení.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
22. apríl 2024 09:30