ZdN
StoryEditor

Začala sa konferencia Zdravotníckych novín

23.09.2021, 09:00
Autor:
redred
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vo štvrtok 23. septembra slávnostne otvoril konferenciu Zdravotníckych novín Slovenské zdravotníctvo 2021.

Ako uviedol vo svojom príhovore, uvedomuje si neutešený stav nemocníc a situáciu v zdravotníctve i roky neriešené podmienky pre zdravotníkov. Informoval aj o rokovaniach s ministrom financií o rozpočte na budúci rok, o optimalizácii siete nemocníc či Pláne obnovy.

S odborníkmi na konferencii budeme taktiež hľadať odpovede na otázku, či a kedy sa dočkáme veľkej reformy zdravotníctva.

Predstavitelia ministerstva zdravotníctva, nemocníc (ako napr. MUDr. Marián Petko, prezident ANS, Ing. Richard Strapko, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VšZP, MUDr. Angelika Szalayová a ďalší odborníci) a zdravotných poisťovní budú diskutovať o reforme nemocníc, ktorá je súčasťou Plánu obnovy.

Zástupcovia ministerstva zdravotníctva budú diskutovať s predstaviteľmi ambulantnej sféry (napr. MUDr. Adrianou Šimkovou, hlavnou odborníčkou MZ SR pre všeobecné lekárstvo) aj zástupcami lekárnikov o zmenách v ambulanciách i o úlohe lekárnikov v tomto procese.

Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) PharmDr. Zuzana Baťová PhD. a hlavná odborníčka MZ SR pre všeobecné lekárstvo (MUDr. Adriana Šimková), generálny riaditeľ NCZI Ing. Pavol Capek či členka pracovnej skupiny AIFP Vaccines producers MUDr. Zita Kerak Lukáčová odpovedia na otázky o očkovaní, ako napríklad prečo je na Slovensku nízky záujem o očkovanie, najmä v regiónoch, či je vakcinačná kampaň dostatočná, a taktiež prečo je medzi antivaxermi toľko lekárov.

Na konferencii taktiež už po siedmy raz oceníme desiatich lekárov, ktorých v hlasovaní vybrali odborníci a čitatelia Zdravotníckych novín v rámci projektu TOP lekári na Slovensku.

Tento rok sme nominovali lekárov z týchto špecializácií:

  • balneológia a liečebná rehabilitácia
  • cievna chirurgia
  • dermatovenerológia
  • diabetológia
  • hematológia
  • imunológia a alergológia, neurochirurgia
  • ortopédia
  • paliatívna medicína
  • pneumológia a ftizeológia

 

01 - Modified: 2023-10-19 15:45:43 - Feat.: - Title: Konferencia Zdravotníckych novín: Dostupnosť liekov nie je aktuálne problémom iba na Slovensku 02 - Modified: 2023-10-13 14:29:08 - Feat.: - Title: Klinický riaditeľ Penta Hospitals Slovensko: Všetci hovoria o bezpečnosti pacienta, len realita v praxi nám uniká 03 - Modified: 2023-10-12 10:00:00 - Feat.: - Title: Konferencia Zdravotníckych novín: Nemocnice dlžia za lieky, materiál aj poistenie takmer pol milióna eur 04 - Modified: 2023-09-28 13:03:28 - Feat.: - Title: Zdravotnícke noviny ocenili Top lekárov na Slovensku za rok 2023 05 - Modified: 2023-09-28 13:02:33 - Feat.: - Title: Začala sa konferencia Zdravotníckych novín Slovenské zdravotníctvo
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 01:25