Na snímke sprava dekan Lekárskej fakulty (LF) Univerzity Komenského (UK) prof. MUDr. Juraj Payer, PhD., uprostred ministerka zdravotníctva SR JUDr. Zuzana Dolinková (HLAS-SD) a zľava riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) MUDr. Alexander Mayer, PhD. pózujú pri príležitosti otvorenia nového angiografického pracoviska v Nemocnici akad. L. Dérera na Kramároch v Bratislave.TASR
StoryEditor

Nový angiograf na Kramároch pomôže v endoskopickej liečbe

23.07.2024, 13:45

Na nákup prístroja aj na prestavbu priestorov vyčlenil rezort zdravotníctva 2,3 milióna eur.

Nový angiograf v Ne­mocnici akademika Ladislava Dérera na bratislavských Kramároch je určený na endoskopickú liečbu rôzneho spektra. Pomôže najmä pacientom s ochorením cievneho systému, onkologickým pacientom, ale aj pacientom z oblasti urológie či gynekológie a pôrodníctva. Nové pracovisko uviedla do prevádzky ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD), riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) MUDr. Alexander Mayer a dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského (LF UK) v Bratislave prof. MUDr. Juraj Payer.

„Som veľmi rád, že Rádio­logická klinika v UNB, ktorá patrí k najväčším pracoviskám, sa dynamicky rozvíja. Sú tu postupne zavádzané najmodernejšie spôsoby liečby a rovnako je pracovisko aj vďaka obnove prístrojového vybavenia schopné zavádzať nové medicínske postupy,“ uviedol MUDr. Mayer.

image

Lekárske listy: Kardiológia/angiológia

UNB má podľa neho v tejto chvíli už dve moderné angiografické pracoviská, okrem Kramárov je aj v nemocnici Staré Mesto. Nové pracovisko ocenil aj prof. Payer, ktorý vyzdvihol tiež jeho akademický rozmer.

Čaká na zmluvu s VšZP

V súčasnosti má nové oddelenie platné zmluvy so súkromnými zdravotnými poisťovňami Dôvera a Union ZP, na za­zmluvnenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) sa ešte čaká. Podľa MUDr. Mayera by podpisu nemalo brániť nič a očakáva ho v najbližších dňoch. „Len čo budeme mať všetky tri zmluvy s poisťovňami, budeme prevádzkovať pracovisko na Kramároch ako dominantné pracovisko,“ ozrejmil s tým, že v prípade potreby budú výkony realizované v Starom Meste.

Ďalšie pracovisko v Ružinove

Na nákup prístroja aj na prestavbu priestorov vyčlenilo Ministerstvo zdravotníctva SR viac ako 2,3 milióna eur. „Našou prioritou je zvýšiť úroveň zdravotnej starostlivosti pre slovenského pacienta a zároveň zlepšiť materiálno-technické podmienky na pracoviskách pre zdravotníkov, aby ich bolo v systéme dosť,“ povedala ministerka. Ďalší angiograf by sa mal spustiť do prevádzky v nemocnici v bratislavskom Ružinove, kde je prístroj už zakúpený a aktuálne je realizovaná prestavba priestorov

(tasr)

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
08. september 2024 02:56