Mart Production Pexels
StoryEditor

CT pracovisko bánovskej nemocnice začalo s poskytovaním ozónoterapie

07.08.2023, 14:30
Autor:
TASRTASR

Ozónoterapia je miniinvazíny ambulantný zákrok, počas ktorého je ku koreňom miechy pod CT kontrolou aplikovaný medicínsky ozón.

Zdravotníci CT pracoviska nemocnice v Bánovciach nad Bebravou začali s poskytovaním ozónoterapie.

Liečebná metóda pod kontrolou počítačovej tomografie pomáha pri bolestivých stavoch chrbtice. TASR o tom v pondelok informovala tlačová hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Ozónoterapia je miniinvazíny ambulantný zákrok, počas ktorého je ku koreňom miechy pod CT kontrolou aplikovaný medicínsky ozón.

Výhody terapie

"Zmes ozónu a kyslíka sa vyrobí v špeciálnom generátore ozónu, ktorý je súčasťou výbavy nášho CT pracoviska. Následne túto zmes podávame cez punkčnú ihlu injekčnou striekačkou do určeného miesta," opísal lekár CT pracoviska Abdolsalam Kazemi Jahromi.

Výhodou ozónoterapie podľa neho je, že na rozdiel od medikamentóznej liečby bolestí chrbtice nemá prakticky žiadne vedľajšie účinky, ale úspešne pomáha s odbúraním bolesti.

Okrem toho pôsobí protizápalovo, regeneračne, zmierňuje opuch a zlepšuje prekrvenie.

Pacienta na ozónoterapiu štandardne odosiela odborník - neurológ, prípadne ortopéd. "Kontraindikáciou sú tehotenstvo, akútne infekcie, hypertenzia a krvácavé stavy. Zákrok sa neodporúča ani pacientom v seniorskom veku, u ktorých sú na chrbtici závažné degeneratívne zmeny," dodal Kazemi.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
17. máj 2024 13:39