Bezpečnostné kanyly a infúzne sety používajú tiež vo Fakultne nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove. Pacient nemusí by pichaný niekožkokrát jednorazovou ihlou a rovnako sa znižuje riziko infekcie pre personál. Jeden z dodávatežov zdravotníckych pomôcok spoločnos B. Braun 24. októbra 2012 udelila FNsP v Prešove certifikát ”Bezpečná nemocnica”. Na snímke zdravotná sestra Silvia Odelgová z oddelenia urológie pripravuje bezpečnostnú kanylu pred napichnutím pacientovej žily na napojenie infúzneho roztoku. FOTO TASR – Milan KapustaTASR
StoryEditor

Veľkokrtíšska nemocnica stále čaká na rozhodnutie o doplnkových programoch

04.04.2023, 17:00
Autor:
TASRTASR

Podľa riaditeľky veľkokrtíšskej nemocnice zdravotnícke zariadenie požiadalo o 16 doplnkových programov.

Nemocnica vo Veľkom Krtíši, ktorá bola v rámci podmienenej kategorizácie nemocničnej siete zaradená medzi nemocnice prvej úrovne, stále čaká na rozhodnutie o doplnkových programov. TASR to v utorok potvrdila riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR začiatkom marca tohto roka uviedlo, že rozhodnutie o doplnkových programoch sa očakáva do konca marca. Riaditeľka veľkokrtíšskej nemocnice dodala, že písomné stanovisko zatiaľ nedostali.

"Sľúbili nám však, že určite budúci týždeň dostaneme vyjadrenie," zdôraznila.

"Mali sme jedno stretnutie o doplnkových programov, kde boli prítomní všetci primári, ktorí si obhajovali svoje oddelenia," priblížila.

Ako dodala, dohodla si ešte jedno online stretnutie, kde sa porozprávali a ešte niečo doplnili. "Myslím si, že to bolo prospešné a už teraz čakáme len na rozhodnutie," konštatovala.

Ďalšia fáza

Rezort vo svojom utorkovom stanovisku pre TASR podotkol, že zástupcovia ministerstva zdravotníctva prerokovali s jednotlivými nemocnicami ich požiadavky na doplnkové programy, o ktoré požiadali.

Podľa neho ministerstvo v pondelok (3. 4.) predstavilo zástupcom Združenia samosprávnych krajov SK8 ďalšiu fázu optimalizácie siete nemocníc. Týka sa doplnkových medicínskych programov, ktoré rezort nemocniciam schválil.

"Finálna verzia rozhodnutia o doplnkových programoch by mala byť známa vo štvrtok (6. 4.)," poznamenal rezort.

Podľa riaditeľky veľkokrtíšskej nemocnice zdravotnícke zariadenie požiadalo o 16 doplnkových programov. V prípade ich schválenia by tak nezrušili žiadne jej oddelenia.

Dekrétová povedala, že zaradenie do siete nemocníc prvej úrovne znamená umiestnenie oddelenia dlhodobo chorých, rehabilitácie a špecializovaných ambulancií.

Žiadali však o to, aby ostali aj ďalšie oddelenia. Sú to napríklad chirurgia, úrazová chirurgia, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, oddelenie vnútorného lekárstva a pediatria.

01 - Modified: 2023-09-08 10:00:00 - Feat.: - Title: Popradskú nemocnicu čaká historicky najväčšia rekonštrukcia 02 - Modified: 2023-08-02 12:36:04 - Feat.: - Title: Asociácia nemocníc Slovenska žiada prehodnotiť zmluvy pre nemocnice na peniaze z plánu obnovy 03 - Modified: 2023-07-14 06:45:00 - Feat.: - Title: Pri nemocnici v Spišskej Novej Vsi pribudne vďaka plánu obnovy nový pavilón s pôrodnicou aj operačnými sálami 04 - Modified: 2023-07-10 15:00:00 - Feat.: - Title: Riaditeľ detskej nemocnice v Košiciach: Hrozí, že ani východné Slovensko nebude mať paliatívne lôžka pre deti 05 - Modified: 2023-06-27 13:18:39 - Feat.: - Title: Peniaze z plánu obnovy na vozidlá pre záchranky nepôjdu. Budú rezervou na iný projekt
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 12:05