Stethoscope lying on top of various Euro banknotes. Medical cost, insurance, wealth, health, education concept.Getty Images/iStockphoto
StoryEditor

Nemocnica v Prešove dosiahla vlani vyrovnané hospodárenie s miernym ziskom

04.04.2023, 15:00
Autor:
TASRTASR

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove po niekoľkých rokoch vytvárania straty dosiahla v roku 2022 vyrovnaný hospodársky výsledok s miernym ziskom vo výške 93 000 eur pri celkových výnosoch 143 miliónov eur.

Ako TASR informoval riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník, došlo k tomu predovšetkým vďaka oddlženiu zo zdrojov štátneho rozpočtu vo výške 12 249 000 eur.

"V roku 2022 sa po odznievaní a postupnom ústupe pandémie ochorenia COVID-19 prevádzka nemocnice postupne vrátila do štandardného režimu," uviedol Šarník.

Ako povedal, jedným z historických míľnikov v živote nemocnice bolo vlaňajšie nadviazanie spolupráce s Lekárskou fakultou Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach pri výchove a vzdelávaní budúcich lekárov.

"Nemocničná lekáreň získala štatút Výučbovej základne pre študentov v odbore farmácie. Po 18 rokoch sme znovu otvorili vlastné pracovisko rehabilitácie. K zvyšovaniu úrovne poskytovanej zdravotnej starostlivosti prispeje aj otvorenie ambulancie angiológie. V súvislosti s vojnou na Ukrajine sme zriadili Centrum pre Ukrajinu. Z iniciatívy OZ Nie rakovine sme otvorili poradňu pre onkologických pacientov," doplnil Šarník s tým, že nemocnica získala ocenenie Zodpovedný verejný obstarávateľ.

01 - Modified: 2022-11-30 16:35:40 - Feat.: - Title: Stihnú dnes lekári stiahnuť výpovede? Tieto nemocnice už priznali, že to postihne pacientov
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 10:57