Ľubovnianska nemocnica
StoryEditor

Ľubovnianska nemocnica otvorila obnovené oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny

27.03.2023, 18:00
Autor:
TASRTASR

Rekonštrukčné práce aj nové prístrojové vybavenie financovala nemocnica z vlastných zdrojov.

V nemocnici v Starej Ľubovni v pondelok otvorili zrekonštruované oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny. Práce trvali od júna minulého roku a vyžiadali si celkovo 1,3 milióna eur.

Rekonštrukcia podľa riaditeľa nemocnice Petra Bizovského prispeje ku skvalitneniu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, lepšej organizácii práce a vytvoreniu kvalitnejších pracovných podmienok pre zamestnancov.

Priestory aj prístroje

Súčasťou rekonštrukcie bola komplexná stavebná úprava priestorov, nové rozvody medicinálnych plynov, výmena rozvodov elektriny, vody a odpadu. Vybudovali tu aj baterkový systém pre neprerušený chod dôležitých prístrojov, ventilačný systém, vrátane klimatizácie, požiarny signalizačný systém a vznikla tiež izolačná izba. Tieto stavebné úpravy si vyžiadali milión eur.

Ďalších takmer 300-tisíc eur stála obnova prístrojového vybavenia, vrátane kompletného monitorovacieho systému vitálnych funkcií pacienta, infúznych púmp, lôžok, vozíkov i nábytku.

Financovanie

Riaditeľ upozornil, že všetky náklady nemocnica hradila zo svojho rozpočtu. Zakladateľom nemocnice je spolu s mestom Stará Ľubovňa Prešovský samosprávny kraj (PSK).

Pri príležitosti obnovy oddelenia predseda PSK Milan Majerský uviedol, že aj takýmito krokmi dáva nemocnica jasný signál kraju i celému Slovensku, že chce v poskytovaní zdravotnej starostlivosti patriť k najlepším.

„Svedčia o tom rôzne rebríčky hodnotenia nemocníc. Veľmi ma teší, že táto nemocnica neustále napreduje a vynovuje svoje priestory, je výkladnou skriňou PSK,“ skonštatoval.

P. Bizovský dodal, že od apríla začnú zdravotnú starostlivosť poskytovať aj na ortopedickom oddelení. Zrekonštruovať chcú neskôr aj stravovaciu prevádzku a kuchyňu. „Tento rok sa pripravíme projektovo a chceme získať aj stavebné povolenie,“ doplnil riaditeľ.

01 - Modified: 2023-03-24 08:09:48 - Feat.: 0 - Title: Výrazné zmeny v pláne obnovy: Viac peňazí pre nemocnice, dotácie dostanú nielen všeobecné ambulancie 02 - Modified: 2023-03-09 16:48:14 - Feat.: 0 - Title: Ťažia z plánu obnovy len súkromné nemocnice? Väčšina patrí župám a štátu 03 - Modified: 2023-03-14 14:39:46 - Feat.: 0 - Title: Optimalizácia siete nemocníc: Na Spiši chcú zachovať doplnkové programy druhej úrovne
01 - Modified: 2022-08-20 15:30:00 - Feat.: - Title: Ľubovnianska nemocnica otvorila parkovací dom za takmer 1,5 milióna eur
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 19:28