RF Studio Pexels
StoryEditor

Dôvera: Pacienti najlepšie hodnotia nemocnice v Ružomberku a Partizánskom

09.03.2023, 15:30
Autor:
TASRTASR

Naopak, najhoršie dopadli Národný ústav reumatických chorôb a Špecializovaná nemocnica sv. Svorada Zobor.

Hospitalizovaní pacienti najlepšie hodnotia z fakultných nemocníc Ústrednú vojenskú nemocnicu SNP Ružomberok a zo všeobecných zas Nemocnicu Partizánske.

Naopak, najhoršie dopadli Univerzitná nemocnica Bratislava a Všeobecná nemocnica s poliklinikou Veľký Krtíš.

Ukázal to rebríček súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera. Informoval jej PR špecialista Matej Štepianský.

Priblížil, že pri špecializovaných zdravotníckych zariadeniach bola najlepšie hodnotená Cinre Bratislava. Z ostatných zdravotníckych zariadení sa v hodnotení pacientov najlepšie umiestnilo Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica.

Naopak, najhoršie dopadli Národný ústav reumatických chorôb a Špecializovaná nemocnica sv. Svorada Zobor.

Hodnotenia

"Celková priemerná známka hodnotenia pacientov bola v minulom roku 1,54, čo je o tri stotiny lepšie ako v roku 2021," podotkol Štepianský.

Ženy podľa neho udeľujú prísnejšie známky ako muži. Tiež platí, že čím je pacient starší, tým sú jeho hodnotenia pobytu v nemocnici priaznivejšie.

Štepianský priblížil, že najvyšší posun v rebríčku, o 26 priečok, zaznamenala Nemocnica s poliklinikou Dunajská Streda. Z regionálneho pohľadu sú podľa neho najlepšie hodnotené nemocnice v Žilinskom kraji.

"Najhoršie býva hodnotená kvalita stravy a tradične najlepšie je hodnotené správanie sa lekárov k pacientom," podotkol.

Dotazník v prieskume vyplnilo takmer 7000 pacientov, ktorí sa v minulom roku liečili v niektorej zo slovenských nemocníc.

Hodnotili napríklad odbornosť lekárov, použité liečebné metódy či kvalitu ubytovania a prístup personálu.

Umiestnenie súkromných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti podľa generálneho riaditeľa súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera Martina Kultana dokazuje, že sú v slovenskom zdravotníctve nevyhnutní a poskytujú pacientom kvalitné služby.

"Zdôrazňujeme to preto, lebo najmä posledné roky sme boli svedkami diskriminácie súkromných aktérov v zdravotníctve, nešlo pritom len o zdravotné poisťovne, ale aj o nemocnice či záchranné zdravotné služby," doplnil.

01 - Modified: 2024-02-12 08:33:01 - Feat.: - Title: Šedivý a Križko. Noví riaditelia nemocníc v Nitre a Ružomberku 02 - Modified: 2023-08-01 14:29:11 - Feat.: - Title: Pacienti sa nevedia dostať k viacerým špecialistom, obracajú sa aj na poisťovne 03 - Modified: 2023-06-16 15:16:37 - Feat.: - Title: Štátna zdravotná poisťovňa platí nemocniciam viac ako súkromné poisťovne, tvrdí Úrad pre dohľad 04 - Modified: 2023-04-21 10:04:42 - Feat.: - Title: Títo lekári na Slovensku chýbajú najviac 05 - Modified: 2023-04-19 16:17:17 - Feat.: - Title: V Nemocnici svätého Cyrila a Metoda zmodernizovali ORL prístroje
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 15:09