Nemocnica Bory
StoryEditor

Nemocnica Bory sa otvorí koncom marca, zmluvy má zatiaľ s dvoma zdravotnými poisťovňami

04.03.2023, 15:00
Autor:
redred

V máji pribudnú prvé hospitalizácie v lôžkovej časti nemocnice, začiatkom júna bude otvorená pôrodnica s neonatológiou.

Prvé pracoviská Nemocnice Bory sa otvoria koncom marca 2023. Ešte pred ich otvorením si ich počas niekoľkých týždňov otestuje aj v skúšobnej prevádzke. Ako uviedol hovorca Stanislav Čačko, tento týždeň uzatvorila prvé zmluvy so zdravotnými poisťovňami Dôvera a Union.

„Nemocnica Bory oficiálne spustí svoju prevádzku 30. marca. Dňa 15. februára sme podali žiadosť o zazmluvnenie na všetky tri zdravotné poisťovne. Už tento týždeň sme uzavreli zmluvy na prvý balík ambulantnej starostlivosti s poisťovňou Dôvera a Union. Veríme, že ešte do oficiálneho otvorenia sa nám podarí doladiť detaily zazmluvnenia aj so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou,“ uviedol generálny riaditeľ Nemocnice Bory Ľuboš Lopatka.

Do Nemocnice Bory začiatkom marca nastúpilo 100 zamestnancov, ďalší nastúpia v polovici mesiaca. Je medzi nimi 25 lekárov, 35 sestier a pôrodných asistentiek a viac ako 25 ostatných zdravotných pracovníkov, ako sú praktické sestry, farmaceutickí laboranti, sanitári a ďalší. „Všetci noví kolegovia sa začínajú školiť na svoje pozície na pracoviskách, ktoré v Nemocnici Bory otvoríme o mesiac. Budú tak mať dostatočne dlhý čas na to, aby sa zoznámili s pracoviskom, spoznali nových kolegov a adaptovali sa,“ uviedla HR riaditeľka Nemocnice Bory Jana Palenčárová.

Nemocnica Bory bude prijímať zamestnancov postupne. „Výber zamestnancov bude pokračovať postupne počas celého roka. S približujúcim sa termínom otvorenia evidujeme intenzívnejší záujem o prácu v Nemocnici Bory,“ dodáva HR riaditeľka Jana Palenčárová.

Ako prvé sa budú otvárať špecializované nemocničné ambulancie, a to ambulancie anestéziológie a intenzívnej medicíny, ambulancia diabetológie a porúch látkovej premeny a výživy, gastroenterologické ambulancie či gynekologicko-pôrodnícke ambulancie. Medzi prvými budú otvorené aj chirurgická ambulancia, ambulancia vnútorného lekárstva, oftalmologické, otorinolaryngologické ambulancie, ortopedická ambulancia, ambulancia radiačnej onkológie, ambulancia klinickej onkológie, ambulancia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, a tiež ambulancia klinickej farmakológie.

Okrem špecializovaných nemocničných ambulancií bude koncom marca otvorené aj rádiologické oddelenie a pracovisko radiačnej onkológie, nasledovať bude jednodňová chirurgia. V máji pribudnú prvé hospitalizácie v lôžkovej časti nemocnice, začiatkom júna bude otvorená pôrodnica s neonatológiou. Od 30. marca bude dostupné aj call centrum a webový formulár, ktorý bude slúžiť na objednávanie pacientov.

01 - Modified: 2023-02-27 12:53:44 - Feat.: 0 - Title: Docent Blatný: Úroveň slovenskej a českej hematológie nezaostáva za vyspelým svetom
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 16:52