tasrTASR
StoryEditor

Prezidentka sa stretne s premiérom a ministrom zdravotníctva. Potom oznámi ďalší postup

01.03.2023, 16:00
Autor:
TASRTASR

Heger by mal podľa jej slov na štvrtkovom stretnutí predstaviť návrh riešení v súvislosti s Rázsochami.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová oznámi ďalší postup v súvislosti s vedením rezortu zdravotníctva po štvrtkovom (2. 3.) stretnutí s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom a dočasne povereným ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.

Uviedla to v reakcii na vyjadrenie Lengvarského, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort.

Hlava štátu ozrejmila, že s Hegerom je v posledných týždňoch v intenzívnom kontakte v témach, ktoré považuje za kľúčové.

Návrh riešení

"Jednou z nich je, samozrejme, naplnenie míľnikov z plánu obnovy. Vnímam, samozrejme, isté výzvy v tejto oblasti, najmä pokiaľ ide o budovanie alebo projektovanie nemocnice Rázsochy.

Požiadala som ešte pred niekoľkými dňami premiéra, aby k tejto veci pristúpil s veľkou pozornosťou, aby nedošlo k zlyhaniu v tejto oblasti," povedala.

Heger by mal podľa jej slov na štvrtkovom stretnutí predstaviť návrh riešení v súvislosti s Rázsochami.

"Zároveň som dohodnutá aj s ministrom Lengvarským, s ktorým som bola v telefonickom kontakte, že zajtra ho prijmem na rokovanie a potom oznámim svoj ďalší postup," uviedla prezidentka. Pripomenula, že vedením rezortu môže poveriť iba existujúceho člena vlády.

Lengvarský po stredajšom rokovaní vlády vyhlásil, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva. Bližšie informácie podľa vlastných slov poskytne po návšteve hlavy štátu.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 12:05