Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina 
StoryEditor

Ošarpané stánky spred žilinskej nemocnice by mali zmiznúť

29.01.2023, 11:30
Autor:
redredTASRTASR

V spore o vypratanie nehnuteľnosti Krajský súd v Žiline vyhlásil rozhodnutie a ako odvolací súd potvrdil rozsudok súdu prvej inštancie (v prospech nemocnice).

Ošarpané predajné stánky na vstupe do areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline by mali odstrániť. Nemocnica uspela v súdnom spore s ich pôvodným vlastníkom, ktorý ich takmer dva roky odmieta odpratať. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa FNsP Lenka Záteková.

"Konečne sme sa posunuli o ďalší krok vpred v snahe odstrániť staré, ošarpané stánky, ktoré pôvodný vlastník už takmer dva roky odmieta odpratať. V spore o vypratanie nehnuteľnosti Krajský súd v Žiline vyhlásil rozhodnutie a ako odvolací súd potvrdil rozsudok súdu prvej inštancie (v prospech našej nemocnice) a súčasne nám priznal i náhradu trov odvolacieho konania," zhrnula žilinská nemocnica na sociálnej sieti. 

Nemocnica však neočakáva, že by došlo k okamžitej náprave a bývalý majiteľ by stánky hneď odpratal.

"Musíme počkať na písomné doručenie vyhotovenia rozsudku spolu s doložkami právoplatnosti a vykonateľnosti. Potom budeme môcť ďalej konať a domáhať sa vypratania pozemkov," reagovala Záteková.

V žilinskej nemocnici podľa hovorkyne veria, že sa im čo najskôr podarí ukončiť túto etapu a budú môcť pracovať na realizácii projektu novej vstupnej pasáže. "Tá bude efektná, vkusná a prinesie ľuďom praktické, ale tiež vizuálne prijateľné predajné miesta," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 20:18