freepik.comfreepik.com
StoryEditor

Primátor Banskej Bystrice víta, že postavenie oboch nemocníc ostáva zachované

08.01.2023, 17:00
Autor:
TASRTASR

Banskobystrický samosprávny kraj zatiaľ nevie vyhodnotiť, aké budú dosahy avizovanej kategorizácie nemocníc v kraji.

Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko víta, že postavenie oboch banskobystrických nemocníc ostáva zachované. V stanovisku pre TASR tak reagoval na základnú kostru novej nemocničnej siete.

Ako ďalej informoval, v širšom kontexte môžu navrhované zmeny vyvolať v regióne tlak na personálne kapacity zdravotníckych zariadení v Banskej Bystrici.

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zatiaľ nevie vyhodnotiť, aké budú dosahy avizovanej kategorizácie nemocníc v kraji. Pre TASR to uviedla hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková. Pripomenula, že je to najmä preto, lebo okrem Rooseveltovej nemocnice, Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica a špecializovaných nemocníc a ústavov nemajú nemocnice určené doplnkové a nepovinné programy.

"Tie budú rozhodujúce pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti v regióne. O tom, ktoré nemocnice majú o aké programy záujem, nemáme, žiaľ, informácie," spomenula. "Čo sa týka dochádzania na väčšie vzdialenosti, dopravná zdravotná služba funguje už dnes a je plne v kompetencii ministerstva zdravotníctva," podotkla.

Ministerstvo zdravotníctva SR zverejnilo koncom roka základnú kostru novej nemocničnej siete. Podľa výsledkov prvej fázy kategorizácie bude na Slovensku jedna nemocnica piatej úrovne, tri nemocnice štvrtej, deväť nemocníc tretej úrovne, 33 nemocníc druhej úrovne, 42 nemocníc prvej úrovne a špecializovaných nemocníc.

01 - Modified: 2022-12-30 17:31:33 - Feat.: 0 - Title: Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo prvý zoznam nemocníc. Ktoré vypadli?
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 04:01