StoryEditor

Novým šéfom záchranárov sa stal Július Pavčo

09.09.2022, 15:00
Autor:
TASRTASR

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby má nového riaditeľa.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) má nového riaditeľa, je ním Július Pavčo. Doteraz pôsobil v organizácii ako jej hlavný lekár a vedúci odboru zdravotnej starostlivosti.

TASR o tom informovala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Kto je Július Pavčo

Na pozícii strieda Juraja Kottnera, ktorý pôsobil v inštitúcii od mája 2021. "Július Pavčo je odborník a som presvedčený, že Operačné stredisko ZZS SR je v správnych rukách," uviedol bývalý riaditeľ.

Pavčo pôsobí v OS ZZS od roku 2017. Zapája sa do propagácie prednemocničnej urgentnej medicíny, je tiež pedagógom v odbore zdravotnícky záchranár.

Zároveň sa spolupodieľa na nastavení metodických postupov pri príjme, spracovaní a realizácii odozvy pri volaní na tiesňovú linku 155 aj na metodickom usmernení postupu pri udalostiach s hromadným postihnutím osôb.

Aktívne tiež participuje na aktualizácii právnych a odborných predpisov v kontexte neodkladnej zdravotnej starostlivosti a je členom pracovnej skupiny ministerstva zdravotníctva pre neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

"V čase pandémie bol členom Krízového štábu MZ SR pre riešenie COVID-19 v ústavných zdravotníckych zariadeniach ako zástupca záchrannej zdravotnej služby," doplnila Krčová.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
27. apríl 2024 03:41