StoryEditor

Novinka v zlatomoraveckej nemocnici: pacienti sa lepšie spoja so zdravotnou sestrou

01.09.2022, 07:00
Autor:
redred

Pacienti zlatomoraveckej nemocnice dostali nové prenosné signalizačné zariadenia.

Nemocnica Agel Zlaté Moravce prišla s úplnou novinkou pre pacientov.

Od 30. augusta zavádza nové typy signalizačných náramkov pre pacientov. Aj vďaka týmto novým náramkom sa zdravotnícky personál oddelenia okamžite dozvie, ktorý pacient potrebuje pomoc. Informovala o tom hovorkyňa Agel SK Martina Pavliková.

Nehrozí nefunkčnosť

Ako dodala, do momentálne najlepšieho bezdrôtového signalizačného systému medzi zdravotnou sestrou a pacientom nemocnica investovala takmer tritisíc eur a k dispozícii má 35 týchto náramkov.

„Nová mobilná signalizácia pomôže nielen pacientom chirurgického oddelenia Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, ale aj personálu,“ spresnila.

Keďže v doposiaľ používaných prenosných signalizačných zariadenia nebola podľa Martiny Pavlikovej možnosť výmeny zdroja  a po jeho vybití sa náramok stal nefunkčným, vedenie nemocnice pristúpilo k výmene zariadení. 

„Vďaka nej už nehrozí nefunkčnosť zariadenia z dôvodu takej banality, ako je vybitie batérie,“ objasnila.

image

AGEL SK

Bezpečnosť pacienta

„Naším cieľom je čo najviac znížiť riziká, ktoré sú spojené s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Starší typ podobného signalizačného zariadenia, ktoré sme doteraz používali, nespĺňal naše kritériá, preto manažment nemocnice rozhodol o výmene pôvodných signalizačných zariadení,“ uviedla riaditeľka nemocnice MUDr. Nina Horniaková.

Zdôraznila, že v nemocnici sú hospitalizovaní aj pacienti pripútaní na lôžku, preto ak stlačia tlačidlo na náramku sestra okamžite vie, o ktorého pacienta ide a môže mu byť ihneď k dispozícii.

„Napriek zvýšeným nákladom je pre nás bezpečnosť pacienta absolútnou prioritou. Chceli by sme preto zaviesť túto funkciu dohľadu nad pacientom aj na ostatných oddeleniach nášho zdravotníckeho zariadenia,“ zhrnula MUDr. Horniaková.

Chirurgické oddelenie zlatomoraveckej nemocnice disponuje 18 lôžkami. Je umiestnené v spoločnom pavilóne, v pavilóne chirurgických disciplín na II. poschodí spolu s odbornými ambulanciami, rádiológiou ale aj s vakcinačným miestom.

 

 

01 - Modified: 2024-03-07 09:58:04 - Feat.: - Title: V Univerzitnej nemocnici Martin otvorili Centrum robotickej chirurgie 02 - Modified: 2023-05-07 10:00:00 - Feat.: - Title: Novým prezidentom Slovenskej chirurgickej spoločnosti sa stal primár žilinskej chirurgie 03 - Modified: 2023-05-01 09:48:27 - Feat.: - Title: Prví na Slovensku. V Martine operujú na najnovšej generácii známych robotických systémov 04 - Modified: 2023-04-17 12:00:36 - Feat.: - Title: Hemofília: Genetické ochorenie krvi, ktoré sa prejavuje u mužov. Dá sa úspešne liečiť 05 - Modified: 2023-03-25 14:06:36 - Feat.: - Title: Mladá Američanka po stáži na klinike v Šaci: Chirurgia je tu rovnako kvalitná ako v USA
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 15:50