Ján Mikas - Hlavný hygienik SR
StoryEditor

Hlavný hygienik ocenil odborníčky za významný prínos vo verejnom zdravotníctve

30.08.2022, 14:30
Autor:
TASRTASR

Poukázal tiež na skutočnosť, že vysvetľovali význam očkovania, zlepšovali kontrolu tabaku či zastupovali záujmy Slovenska na medzinárodných fórach.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas ocenil viaceré odborníčky za významný prínos v oblasti verejného zdravotníctva. Pamätné medaily im udelil v rámci minulotýždňovej vedeckej konferencie 41. dní zdravotnej výchovy Ivana Stodolu.

Získali ich Viera Švihrová, Štefánia Moricová, Tatiana Miščíková, Mária Brozmanová, Michaela Machajová, Silvia Lengová, Ivana Vojteková a Vanda Kráľovská. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na webe.

"Svoj kariérny život zasvätili prevencii závislostí, ochrane duševného zdravia, prevencii onkologických ochorení či podpore zdravia žien, staršej populácie i znevýhodnených komunít," odôvodnil.

Okrem iného poukázal tiež na skutočnosť, že vysvetľovali význam očkovania, zlepšovali kontrolu tabaku či zastupovali záujmy Slovenska na medzinárodných fórach.

Vedecká konferencia bola pod záštitou hlavného hygienika, delila sa na tri časti - Environmentálne zdravie, Životný štýl a zdravie a Varia.

"Zámerom bola interdisciplinárna výmena informácií, skúseností, výskumných zistení v oblasti podpory, rozvoja a ochrany verejného zdravia," doplnil úrad.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 13:06