Ivan Samkov Pexels
StoryEditor

V žilinskej nemocnici vybudujú novú oddychovú zónu pre onkologických pacientov

25.08.2022, 13:40
Autor:
TASRTASR

Riaditeľ žilinskej nemocnice vyzdvihol ochotu a nasadenie zamestnancov klinickej a radiačnej onkológie pri neustálom skvalitňovaní starostlivosti a prostredia pre pacientov.

Na oddelení klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline vybudujú pre pacientov novú prírodnú oddychovú zónu.

Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej na ňu získala nemocnica vďaka úspešnému projektu 10 000 eur a vznikne v átriu na prízemí ambulantnej časti onkologického pavilónu.

Podľa primárky oddelenia klinickej a radiačnej onkológie FNsP Žilina Dagmar Sudekovej vyžadujú onkologickí pacienti dlhodobú liečbu, opakované návštevy či hospitalizácie.

Druhý domov

"Naše oddelenie sa pre nich spolu s personálom stáva často takpovediac druhým domovom. Je pre nás veľmi dôležité, aby prostredie, v ktorom musia absolvovať túto náročnú cestu, bolo príjemné a vyžarovalo pozitívnu energiu," priblížila s tým, že revitalizácia átria kompletne zmení doterajší charakter priestoru.

Riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík vyzdvihol ochotu a nasadenie zamestnancov klinickej a radiačnej onkológie pri neustálom skvalitňovaní starostlivosti a prostredia pre pacientov.

"Som veľmi rád, že aj v rámci realizácie nadstavby onkológie, kde sme vlani otvorili nové personálne zázemie, sa nám zároveň podarilo zrekonštruovať fasádu vnútornej časti átria. Spoločnými silami sa projekt podarí dokončiť a bude slúžiť onkologickým pacientom i našim kolegom," zdôraznil Dorčík.

Projekt revitalizácie átria onkologického oddelenia žilinskej nemocnice finančne podporil grantový program Nadácie Milana Dubca.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 02:17