StoryEditor

Nemocnica v Leviciach spúšťa do skúšobnej prevádzky pracovisko jednodňovej chirurgie

21.07.2022, 16:00
Autor:
TASRTASR

Pacient môže byť po zákroku prepustený domov už v deň, keď absolvoval operáciu, alebo nasledujúci deň.

Nemocnica Agel Levice spúšťa do skúšobnej prevádzky pracovisko jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Skúšobná prevádzka sa začína v operačných odboroch ortopédia a úrazová chirurgia.

Je predpoklad, že postupom času sa bude pracovisko rozširovať o ďalšie odbory, skonštatoval primár oddelenia úrazovej chirurgie Adrián Horváth.

Nové pracovisko je zamerané na jednodňovú chirurgiu vo viacerých medicínskych odboroch. Pacient môže byť po zákroku prepustený domov už v deň, keď absolvoval operáciu, alebo nasledujúci deň. Doba prepustenia závisí od spôsobu anestézie, pooperačného priebehu a od náročnosti daného výkonu.

"Výhodou operačných výkonov realizovaných formou jednodňovej zdravotnej starostlivosti je minimalizácia rizík spojených s pobytom v nemocnici, skorý návrat do domácej starostlivosti a skorý návrat  k bežným aktivitám," vyjadril sa Horváth.

K najčastejšie vykonávaným výkonom patria artroskopické operácie  ramenného, kolenného, lakťového a členkového kĺbu, operácie ruky a nohy, extrakcie osteosyntetického materiálu, operácie zlomenín malých kostí.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 07:16