RZP.sk
StoryEditor

Záchranári z Trenčína opäť zvíťazili na neoficiálnych majstrovstvách sveta

31.05.2022, 07:00
Autor:
redred

Súťažné posádky zdravotníckych záchranárov riešili odborné úlohy s tematikou urgentnej medicíny, porovnávali a cvičili koordináciu práce v simulovaných zásahoch.

Trenčianski záchranári Rýchlej lekárskej pomoci zo spoločnosti RZP, zvíťazili v silnej konkurencii na Medzinárodnej súťaži záchranárskych tímov Rallye Rejvíz 2022.

Informovala o tom hlavná záchranárka RZP Beata Macejková.

Ako spresnila, Rallye Rejvíz býva označovaná aj ako neoficiálne majstrovstvá sveta záchranárov, pričom trenčianskej posádke sa podarilo obhájiť víťazstvo z predchádzajúceho ročníka.

„Stáť na stupňoch víťazov v Rallye Rejvíz je odmena za systematickú prípravu, tréning a tímovú prácu. Okrem tohto víťazstva ma teší aj prvé miesto študentov UKF Nitra, ktorí absolvovali svoju prax na našich posádkach v Trenčíne.

Radovan Haško, Martina Šelestiaková a Daniela Špániková súťažili a zvíťazili medzi študentami lekárskych fakúlt v kategórii MUC ako jediný tím študentov UZS,“ spresnila Beata Macejková.

Na 25. ročníku Mezinárodnej súťaže zdravotníckych záchranných služieb Rallye Rejvíz (od 25. do 29. mája) v českých Jeseníkoch sa zúčastnilo 99 posádok z Česka, Japonska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Grécka, Slovenska, Slovinska, USA a Velká Británie.

Podľa Beaty Macejkovej, súťažné posádky zdravotníckych záchranárov (s lekárom - RLP i bez lekára - RZP) riešili odborné úlohy s tematikou urgentnej medicíny, porovnávali a cvičili koordináciu práce v simulovaných zásahoch, ktoré sú koncipované ako reálne výjazdy.

Edukačné centrum pre vzdelávanie a praktický tréning v neodkladnej resuscitácii otvorili v Trenčíne minulý rok na jeseň.

Lekári, záchranári a sestry tu môžu v simulovaných podmienkach trénovať výkony a postupy resuscitácie a intenzívnej medicíny.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 18:22