TASR
StoryEditor

Banská Bystrica: nemocnice sa zdravotníkom poďakujú koncertom vďaky. Kraj pozvánkou do divadla

30.08.2021, 17:31
Autor:
red, tasrred, tasr
Silu živého umenia, ako vďaku za starostlivosť o našich najbližších počas pandémie, venuje kraj viac ako 1200 zamestnancom zariadení sociálnych služieb, zdravotníkom a lekárom.

Banskobystrické nemocnice sa verejne poďakujú svojim zdravotníckym pracovníkom za ich obetavú prácu počas uplynulých vypätých mesiacov pandémie ochorenia Covid-19 Koncertom vďaky zdravotníkom.

Uskutoční sa 2. septembra o 19.00 h v areáli Pamätníka SNP v Banskej Bystrici. Informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Ružena Maťašeje.

Koncert organizuje Rooseveltova nemocnica, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou a Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici, v spolupráci so speváčkou Sisou Sklovskou a jej hosťami.

„Pozvaní sú zdravotníci uvedených zariadení, ktorí slúžili najmä na covidových oddeleniach. Zároveň sme pozvali zástupcov inštitúcii, ktoré nám boli počas pandémie oporou a poskytli nám pomoc,“ uviedla Maťašeje.

Ľuďom v prvej línii poďakuje kraj pozvánkou do divadla

„Silu živého umenia, ako vďaku za starostlivosť o našich najbližších počas pandémie, venuje Banskobystrický samosprávny kraj viac ako 1200 zamestnancom zariadení sociálnych služieb, zdravotníkom a lekárom. Pripravených je pre nich celkovo dvanásť predstavení v troch divadlách zriaďovaných župou, konať sa budú za dodržania sprísnených hygienických opatrení,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Hravé tanečné predstavenie Číra radosť Divadla Štúdio tanca odštartuje už v pondelok 6. septembra sériu predstavení pod názvom Kultúra ďakuje.

Tie sú určené ľuďom z prvej línie v boji s pandémiou, a to zdravotníkom a zamestnancom zariadení sociálnych služieb. Do troch svojich divadiel ich pozýva Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), ako prejav vďaky za ich nasadenie a obetavosť počas pandémie.

„Títo ľudia už vďaku z mojich úst počuli mnohokrát, teraz k nej pripájame aj pozvánku, aby si prišli vychutnať silu živého umenia. Predstavenia sme pripravili v spolupráci s Divadlom Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene a banskobystrickými Divadlom Štúdio tanca a Bábkovým divadlom na Rázcestí. Celkovo pôjde o dvanásť predstavení pre viac ako 1200 ľudí,“ zhrnul predseda BBSK Ján Lunter.

Divadelné predstavenia sa odohrajú za dodržania sprísnených hygienických opatrení, s maximálnou kapacitou sály 50 % a v režime OTP.

 

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 13:56