Dom ošetrovateľskej starostlivosti v HandlovejAgel
StoryEditor

Dom ošetrovateľskej starostlivosti v Handlovej má za sebou prvý mesiac činnosti. Jeho najstaršia klientka má sto rokov

08.08.2021, 13:33
Autor:
redred

Uplynul prvý mesiac, čo sa Nemocnica AGEL Handlová na základe početných žiadostí verejnosti rozhodla otvoriť Dom ošetrovateľskej starostlivosti. A okamžite sa stretol so záujmom klientov a ich príbuzných. Prvé týždne prevádzky potvrdili opodstatnenosť tohto rozhodnutia a aj perspektívu zariadenia do budúcnosti.

Hoci štart novozaloženého DOS nebol ľahký, pretože sa pripravoval ešte počas druhej vlny pandémie, handlovskí zdravotníci urobili maximum po stránke rekonštrukcie vhodných priestorov, potrebného vybavenia, personálneho zabezpečenia aj legislatívy. ,,Všetko sme si spravili a vybavili v rámci možností svojpomocne, podarilo sa aj odsúhlasiť náš projekt zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne,“ hovorí vedúca sestra DOS Miriam Vršková.

„Aktuálne máme v DOS 11 pacientov, všetci sú vo veku nad 65 rokov vyššie a máme aj pacientku v úctyhodnom veku 100 rokov,“ dodáva vedúca sestra. Diagnózy klientov sú rôzne, sú to pacienti po mozgových príhodách, po úrazoch, so zhoršenou mobilitou, ale aj onko pacienti. ,,My pacientom nenastavujeme liečbu, pacient už musí prísť k nám nastavený na liečbu, poskytujeme však kompletnú ošetrovateľskú starostlivosť a rehabilitácie,“ vysvetľuje Miriam Vršková.

Všetci seniori majú okrem empatického a odborne fundovaného prístupu povolené aj návštevy podľa vyhlášky, to znamená zaočkovaní, tí, ktorí prekonali COVID-19 a testovaní. Každý sa musí preukázať potrebnými dokladmi.

Nemocnica AGEL Handlová je situovaná v pokojnom prostredí mesta Handlová. Je to nemocnica rodinného typu, čo znamená, že najvyššou prioritou je rodina. Tejto filozofii vedenie prispôsobilo celý chod nemocnice, návštevné hodiny, konzultačné hodiny, prístup lekárov, sestier a celého personálu. Jednotlivé oddelenia sú vybavené najkvalitnejšími diagnostickými prístrojmi.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 08:39