ZdN/archív
StoryEditor

Asociácia štátnych nemocníc má po roku opäť nového prezidenta

12.07.2021, 10:39
Autor:
(mt)(mt)TASRTASR
Mongi Msolly avizuje, že asociácia bude ministerstvu prinášať konštruktívne návrhy na potrebné zmeny.

Riaditeľ Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Mongi Msolly sa stal novým prezidentom Asociácie štátnych nemocníc (AŠN) SR. Rozhodli o tom členovia asociácie na svojom zasadnutí, na ktorom sa zúčastnil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Informovala o tom hovorkyňa asociácie Ivana Vaněková.

„Som veľmi rád, že záujem o spoluprácu a dialóg s platformou štátnych nemocníc vyjadrilo vedenie rezortu aj osobnou účasťou na našej členskej schôdzi. Asociácia chce byť partnerom, ktorý bude ministerstvu prinášať konštruktívne návrhy na potrebné zmeny odkomunikované za všetkých jej členov,“ uviedol Msolly.

Témou stretnutia bola aj príprava štátnych zdravotníckych zariadení na prípadnú tretiu vlnu ochorenia COVID-19, ale aj spolupráca medzi štátnymi a súkromnými nemocnicami či ďalší postup v očkovaní.

Diskutovalo sa aj o príplatkoch pre zamestnancov na tzv. covidových pracoviskách, optimalizácii siete nemocníc a o riešení nedostatku sestier a lekárov špecialistov na Slovensku. Asociácia štátnych nemocníc avizovala, že má v pláne vytvoriť pracovné skupiny k jednotlivým témam a zintenzívniť stretávanie sa na všetkých úrovniach v rámci rezortu.

Predstavenstvo asociácie tvoria okrem Msollyho aj riaditeľka Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Miriam Lapuníková a riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Roland Schaller.

K zmene vo vedení asociácie došlo po roku. Vlani v júli sa prezidentom stal MUDr. Anton Hanušín, MPH, MHA, vtedajší generálny riaditeľ Nemocnice Poprad. Z riaditeľskej funkcie musel odísť už po troch mesiacoch. 

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 02:04