Reuters
StoryEditor

Austrália plánuje pre koronavírus obmedziť počty prijatých cestujúcich

03.07.2021, 08:00
Autor:
tasrtasr

Austrália z dôvodu rizika nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 plánuje znížiť na polovicu počet cestujúcich prichádzajúcich do krajiny, informovala v piatok na svojej webovej stránke stanica ABC.

Austrálsky premiér Scott Morrison v piatok povedal, že Austrália od 14. júla zníži týždenný limit pre prichádzajúcich cestujúcich z terajších 6000 na 3000. Cieľom je zmierniť záťaž na hotelové karanténne zariadenia.

V Austrálii v súčasnosti v dôsledku covidu platia jedny z celosvetovo najprísnejších opatrení pre vstup do krajiny, píše stránka ABC.
Austrálska vláda chce osloviť letecké spoločnosti s cieľom zabezpečiť návrat do vlasti Austrálčanom, ktorí uviazli v zahraničí. Vláda zároveň upozornila, že obmedzené týždenné počty pre prichádzajúcich zo zahraničia však môžu zostať v platnosti až do budúceho roka.

Austrália minulý týždeň v súvislosti s ohniskami koronavírusového variantu delta zaviedla lockdown, ktorý zasiahol takmer polovicu obyvateľov krajiny. Platnosť obmedzení sa v piatok skončila v niekoľkých mestách štátu Queensland na východe krajiny a Severného teritória.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
27. apríl 2024 03:18