StoryEditor

Utajený zoznam nemocníc: Koľko ich ostane po reforme? Aká je pravda o ich rušení?

09.06.2021, 14:12
Autor:
(mt)(mt)
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský síce predstavil optimalizáciu siete nemocníc, ale ich konečný zoznam neukázal.

Redakcia Zdravotníckych novín má k dispozícii návrh na rozdelenie nemocníc v rámci ich optimalizácie do piatich kategórií – od najvyššej národnej úrovne, cez koncovú, komplexnú a regionálnu až po najnižšiu, komunitnú úroveň. Táto kategória zameraná na následnú a jednodňovú starostlivosť bude najpočetnejšia a mali by byť do nej zaradené aj viaceré nemocnice, ktoré dnes poskytujú akútnu zdravotnú starostlivosť.

Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová nepotvrdila ani nevyvrátila pravosť zoznamu, ktorý v súčasnosti už koluje medzi zainteresovanými stranami. Rezort zatiaľ nezverejnil návrh na rozdelenie nemocníc do jednotlivých úrovní. Odôvodňuje to tým, že najprv ho chce prestaviť politickým stranám, odborným spoločnostiam, asociáciám a odborovým organizáciám v zdravotníctve.

Ešte minulý týždeň tento zoz...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-05-26 16:45:44 - Feat.: 0 - Title: Lengvarský predstavil reformu zdravotníctva, začne s nemocnicami 02 - Modified: 2021-06-04 06:35:56 - Feat.: 0 - Title: Kalavskej stratifikácia a Lengvarského optimalizácia: Rozdielov je viac ako len miliarda eur z Bruselu
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 10:16