Pixabay
StoryEditor

Odberové pracoviská sa počas Svetového dňa darcov krvi otvoria verejnosti

09.06.2021, 10:37
Autor:
tasrtasr

Národná transfúzna služba (NTS) SR na svojich odberových pracoviskách pripravila pre darcov krvi a verejnosť deň otvorených dverí. Urobí tak pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, ktorý si spoločnosť pripomenie v pondelok 14. júna. TASR o tom informovala hovorkyňa NTS Martina Frigová.

Priblížila, že motto tohtoročných osláv Svetového dňa darcov krvi znie "Daruj krv, aby svet stále pulzoval". Celá kampaň podľa NTS zdôrazňuje, akí dôležití sú dobrovoľní darcovia krvi pre udržiavanie chodu sveta zachraňovaním životov a zlepšovaním zdravia iných ľudí.
"Posilňuje globálnu výzvu, aby čoraz viac ľudí darovalo krv pravidelne a prispievali tak k lepšiemu zdraviu populácie. Cieľom tohtoročnej kampane je poukázať na dôležitú úlohu mladých ľudí pri zabezpečovaní dostatočných zásob krvi," uviedla Frigová.

Oficiálne oslavy Svetového dňa darcov krvi na Slovensku sa začnú už v piatok (11. 6.) v priestoroch Prezidentského paláca, keď Kancelária prezidenta SR v spolupráci s NTS organizuje pre verejnosť druhý ročník Prezidentskej kvapky krvi.

Záujemcovia si v pondelok od 7.00 do 17.00 h budú môcť pozrieť odberové pracoviská v Bratislave na Kramároch a v Ružinove, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline. Záujemcovia o darovanie krvi sa môžu objednať na telefónnych číslach uvedených na webovej stránke www.ntssr.sk.

Hostiteľom celosvetových osláv Svetového dňa darcov krvi je tento rok Taliansko a hlavný kultúrny program bude prebiehať v Ríme.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
23. apríl 2024 12:28