StoryEditor

Slovenská energetická agentúra ponúka 50-tisícové poukážky na inovácie v zdravotníctve

26.04.2022, 16:49
Autor:
redred
Inovačné poukážky môžu využiť slovenské firmy, na projekty výskumu a vývoja napríklad pre onkológiu, neurovedy, metabolické ochorenia či ochoreni kardiovaskulárneho systému.

Podnikatelia budú môcť využiť finančnú pomoc na inovatívne produkty, procesy a postupy v zdravotníctve.

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) pripravila prostredníctvom inovačného národného projektu poukážky v maximálnej výške 50-tisíc eur na projekt.

Informoval o tom generálny riaditeľ agentúry Peter Blaškovitš.

Zdravá spoločnosť

Výzva domény inteligentnej špecializácie Zdravá spoločnosť, ktorej gestorom je ministerstvo zdravotníctva bude otvorená 2. mája na mesiac a agentúra na ňu vyčlenila až 1,5 milióna eur.

Ako uviedol Peter Blaškovitš, zameraná je na realizáciu inovačných projektov. Výška inovačnej poukážky bude od 10 000 do 50 000 eur preplatená formou predfinancovania, a to až do hodnoty 85 % oprávnených výdavkov.

Inovačné poukážky môžu využiť slovenské firmy, ktoré podnikajú minimálne jeden rok, na projekty výskumu a vývoja pre oblasť onkológie, neurovied, metabolických ochorení, ochorení kardiovaskulárneho systému, raritných a infekčných ochorení, pre materiály a biomateriály v zdravotníctve, lieky a liekové formy, 3D tlač a 3D biotlač, senzory, diagnostiku či technológie na monitorovanie zdravotného stavu pacienta.

„Som rád, že po výzvach, ktoré sme úspešne otvorili minulý rok, môžeme slovenským podnikom opäť poskytnúť finančnú podporu, tentokrát v najdôležitejšej a poddimenzovanej oblasti – zdravotníctve,“ objasnil Peter Blaškovitš.

Cieľ výzvy

Finančnú pomoc pre výzvu Zdravá spoločnosť odborne zastrešuje rezort zdravotníctva.

Cieľom tejto výzvy je podpora úspešných projektov s možnosťou reálneho uplatnenia v praxi a potenciálom kvalitatívne posunúť naše zdravotníctvo k modernejším, a tým aj efektívnejším službám pre pacientov. Dovolím si povedať, že ide o výnimočnú vzájomnú spoluprácu,“ zhrnul štátny tajomník rezortu Róbert Babeľa.

Oprávnené aktivity vychádzajú zo Stratégie výskumu a inovácií pre inteligentnú špecializáciu Slovenskej republiky 2021 – 2027, domény Zdravá spoločnosť.

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk realizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra, ktorý je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Slovenská inovačná a energetická agentúra je štátnou príspevkovou organizáciou, ktorej zriaďovateľom je ministerstvo hospodárstva.

Poskytuje špecializované činnosti v oblasti energetiky a inovácií, pôsobí ako sprostredkovateľský orgán a implementačná agentúra pre štrukturálne fondy EÚ a zároveň plní úlohy technologickej agentúry.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 12:41