StoryEditor

Zdravotnícke zariadenia môžu získať peniaze na kybernetickú bezpečnosť

25.04.2022, 15:00
Autor:
redred
Európska komisia poskytne grant do výšky 50% celkových nákladov projektu.

Európska komisia cez program Digitálna Európa podporí projekty na zlepšenie schopností zdravotnej starostlivosti a zdravotníckych inštitúcií v Európskej únii v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Výzva je určená pre malé a stredné zdravotnícke podniky v EÚ, ktoré budú môcť čerpať až 10 miliónov eur.

Informoval o tom generálny riaditeľ Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti Ivan Makatura. 

Ako ďalej spresnil, Európska komisia poskytne grant do výšky 50% celkových nákladov projektu.

Navrhované projekty sa musia zameriavať na kybernetickú bezpečnosť vrátane služieb a produktov kybernetickej bezpečnosti, zručností a školení, či zvyšovania povedomia a výmeny informácií. 

O programe

Do programu sa môžu zapojiť malé a stredné zdravotnícke podniky, ktoré majú do 250 zamestnancov. Záujemcovia o podporu môžu predkladať návrhy projektov do 17. mája do 17:00 CEST.         

Program Digitálna Európa je skvelá príležitosť pre slovenské firmy, ako čerpať na svoje projekty financie z Európskej únie. Na rozdiel od eurofondov sú programy ako Digitálna Európa oveľa jednoduchšie na administráciu a podávanie projektov. Verím, že na Slovensku sa nájde dostatok kvalitných projektov, ktoré majú šancu na úspech,” povedal Ivan Makatura. 

Viac informácií o tejto výzve nájdete na webových stránkach Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti (KCCKB).

Návod, ako požiadať o grant z programu Digitálna Európa nájdete na stránkach kyberkomunita.sk. V prípade potreby konzultácie môžu záujemcovia kontaktovať centrum na  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Kompetenčné a certifikačné centrum kybernetickej bezpečnosti spája slovenskú komunitu a tvorí štandardy pre posudzovanie, vzdelávanie a európske projekty v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Služby Kompetenčného centra zahŕňajú audit, konzultačné služby a certifikácie osôb, produkty a manažérske systémy. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 08:53