TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Nemocnice v Bratislave očakávajú počas sviatkov najmä pacientov s ochoreniami tráviaceho traktu

14.04.2022, 07:00
Autor:
tasrtasr
Národný ústav detských chorôb očakáva aj prípady choroby z prechladnutia, akútne zápaly horných a dolných dýchacích ciest, alergické reakcie, ako aj úrazy zodpovedajúce ročnému obdobiu a počasiu.

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) bude počas veľkonočných sviatkov fungovať v štandardnom režime.

Rovnako je pripravený postarať sa o pacientov na Veľkú noc aj Národný ústav detských chorôb (NÚDCH). Potvrdili to hovorkyne zdravotníckych zariadení.

"V tomto období očakávame vyšší počet návštev na oddelení urgentného príjmu (OUP). Už v týchto dňoch sledujeme pozvoľný nárast pacientov na urgente, kde lekári denne ošetria okolo 200 detí. Môžeme očakávať, že počas sviatkov vyhľadá pomoc okolo 800 detí," uviedla hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

Najčastejšie sa podľa jej slov v tomto čase lekári stretávajú s prípadmi ochorení tráviaceho traktu.

"Ak sa nepridružia iné príznaky, v takom prípade lekári odporúčajú pokojový režim a dieťaťu podávať len ľahké jedlá a dostatok tekutín," vysvetlila.

Národný ústav detských chorôb tiež očakáva prípady choroby z prechladnutia, akútne zápaly horných a dolných dýchacích ciest, alergické reakcie, ako aj úrazy zodpovedajúce ročnému obdobiu a počasiu.

"Najčastejšie to bývajú úrazy hlavy a horných končatín," ozrejmila.

Univerzitná nemocnica Bratislava sa podľa hovorkyne počas Veľkej noci stretáva na centrálnych príjmoch s bežnými záležitosťami.

"Najmä s úrazmi súvisiacimi so športom v rámci pekného počasia, prípadne v súvislosti s intoxikáciou alkoholom,“ spresnila hovorkyňa nemocnice Petra Lániková.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 10:46